Sute de clujeni au protestat faţă de votul din Senat în cazul Oprea FOTO/VIDEO

Sute de clujeni au protestat faţă de votul din Senat în cazul Oprea FOTO/VIDEO
Sute de persoane au protestat, joi seara, la Cluj-Napoca, faţă de votul din Senat, de la începutul săptămânii, în cazul Gabriel Oprea.

''Nu este un protest politic, nu susținem niciun partid și ne dorim o clasă politică mai responsabilă'', a spus unul dintre protestatari. 

Un alt protestatar a afirmat că a participat la acțiunea de protest pentru că îi pasă de România. ''Când votăm ar trebui să ne gândim mai bine și ar trebui să fim mai implicați în viața socială'', a menționat acesta. 

Protestatarii au scandat ''Uniți salvăm toată România'', ''Integritate, nu imunitate'' și au purtat pancarte pe care, printre altele, se putea citi ''DNA nu te Oprea'', ''Corupția ucide'', ''Cercetați, nu imunizați''. De asemenea, unii au purtat o imagine a Palatului Parlamentului cu inscripția ''Casa omorului''. 

Oamenii s-au adunat în Piața Unirii din Cluj Napoca, în urma unui apel pe rețelele de socializare, apoi au pornit într-un marș prin zona centrală a orașului. Totodată, ei au ținut un moment de reculegere pentru victimele de la clubul Colectiv.

De asemenea, aproximativ 3.000 bucuresteni au protestat in faţa Senatului faţă de decizia parlamentarilor de a respinge cererea DNA de urmărire penală a fostului ministru de Interne Gabriel Oprea, aceştia blocând circulaţia pe Calea 13 Septembrie. Manifestari asemenatoare au avut loc si in Constanta si Craiova. 

Citeste si PNL solicita reluarea votului in Senat in cazul lui Oprea/PSD este de acord 

Cum au votat senatorii clujeni la noua blocare a justitiei. Cazul Cordos 

 

Comenteaza