Tăriceanu vine la Cluj să anunţe un transfer de la PNL

Tăriceanu vine la Cluj să anunţe un transfer de la PNL

Liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, vine la Cluj-Napoca. Surse politice susţin că va anunţa transferul unuI senator liberal către partidul pe care îl conduce. 

ZIUA de CLUJ a scris, zilele trecute, că senatorul PNL de Cluj Marius Nicoară va trece la ALDE. „Vă invităm la conferinţa de presă a conducerii ALDE Cluj, marţi, 19 iunie, de la ora 11:00, la sediul partidului, de pe str. Arinilor nr. 11. La conferinţă vor fi prezenţi şi preşedintele ALDE, domnul Călin Popescu-Tăriceanu, precum şi secretarul general al ALDE, domnul Daniel Chiţoiu”, se arată în invitația lansată de biroul de presă ALDE Cluj.

Amintim că, în perioada 2004-2008, Marius Nicoară a fost preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj. La alegerile locale din 2008 a candidat din partea PNL pentru un nou mandat, dar a fost surclasat de Alin Tişe, candidat din partea PDL şi fin al lui Emil Boc, preşedintele acestei formaţiuni. 

La alegerile din 30 noiembrie 2008 a fost ales senator PNL în Colegiul Uninominal 3 al judeţului (municipiile Gherla, Dej, Câmpia Turzii şi comunele aferente). La alegerile locale din 2012 a candidat pentru funcţia de primar al Clujului. S-a clasat pe locul doi, cu 52.251 de voturi, faţă de cele 53.674 de voturi obţinute de Emil Boc (PDL).

Senatorul PNL de Cluj are probleme cu legea. În martie 2018 a fost condamnat la 1 an de închisoare cu suspendare, după ce, în noiembrie 2014, s-a urcat băut la volan şi a provocat un accident rutier în care o persoană a fost rănită. Decizia este definitivă.

Comenteaza