Tinerii liberali, indignaţi că nu pot monta mai multe cuiburi în parcurile publice din Cluj FOTO

Tinerii liberali, indignaţi că nu pot monta mai multe cuiburi în parcurile publice din Cluj FOTO
Reprezentanţii Tineretului Naţional Liberal (TNL) din Cluj sunt nemulţumiţi că Primăria întârzie aprobarea amplasării a câtorva zeci de cuiburi artificiale pentru păsări în mai multe Parcuri din centrul municipiului.

"TNL Cluj-Napoca desfăşoară în perioada octombrie-noiembrie 2013, acţiunea de amplasare a 140 de căsuţe-cuiburi artificiale în parcurile din oraş. Având în vedere iarna grea care se anunță, considerăm utilă încercarea noastră de a face locurile publice mai primitoare pentru păsări, atât pentru a trece sezonul rece mai ușor, cât și ca loc de cuibărit în primăvară. Încercăm totodată să atragem atenția asupra nevoii de a proteja speciile de păsări care rămân peste iarnă în parcurile din oraș", arată reprezentanţii TNL Cluj, într-un comunicat de presă.

Conform tinerilor cuiburile respective au fost confecţionate de elevi de la Şcoala de Arte şi Meserii „Samus", la comanda Primăriei Cluj-Napoca, care însă "ulterior s-a răzgândit". Cuiburile au rămas în depozitele şcolii până au fost achiziţionate de reprezentanţii TNL Cluj. Aceştia menţionează că acţiunea respectă recomandările Societăţii Ornitologice din România în privinţa caracteristicilor tehnice, a procedurii de amplasare şi a locaţiilor alese.

"Până astăzi, au fost montate 59 de cuiburi doar în Parcul Etnografic <Romulus Vuia>, pentru că, d2eşi am depus în 17 septembrie 2013 o solicitare către Primăria Cluj-Napoca pentru a ne aproba amplasarea cuiburilor în Parcul Central <Simion Bărnuțiu>, Parcul Rozelor, Parcul Mercur, Parcul <Iuliu Prodan>, Parcul Cetăţuia şi Parcul Feroviarilor, nu am primit încă un răspuns", se arată în comunicatul amintit.

"TNL Cluj-Napoca solicită primarului Emil Boc să comunice public de ce blochează un astfel de demers, având în vedere că în urmă cu câţiva ani, municipalitatea se lăuda cu susţinerea unor proiecte asemănătoare de protejare a biodiversităţii. Nu este nevoie decât de o semnătura pentru a putea continua amplasarea cuiburilor artificiale în parcurile din oraş, semnatură pe care o așteptăm de aproape 2 luni", încheie reprezentanţii TNL Cluj.

 

 

Comenteaza