Tişe: cum trebuie făcută reforma administrativă a României

Tişe: cum trebuie făcută reforma administrativă a României
Reforma administrativă a României poate fi realizată doar prin regionalizare şi prin dezbateri ample cu toate partidele politice, societatea civilă şi mediul academic, crede fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, acum senator din partea PDL.

"Curtea constituţională a dat dreptate PDL", a spus Tişe. "Vicepremierul Dragnea a compromis in totalitate reforma administrativă a țării punând in pericol statul de drept. Acesta a încercat o crima administrativă pentru români și o feudalizare. Gândirea de baron a acestuia și lipsa de pricepere și profesionalism au dus la acest eșec lamentabil".

Alin Tișe a menționat în cadrul conferinței de presă susținută astăzi că PDL cere un pact național pe reforma administrativă, dialog și o dezbatere amplă cu toate partidele politice, societatea civilă și mediul academic. De asemenea, a expus și necesitatea unei legi noi a reformei administrative. "Descentralizarea României nu poate fi făcută fără o reformă administrativă reală iar o reformă administrativă reală nu poate fi făcută fără regionalizarea României", spune el.

 

Comenteaza