Tişe: Guvernul a blocat licitaţia la autostrada Turda - Sebeş

Tişe: Guvernul a blocat licitaţia la autostrada Turda - Sebeş
Guvernul a blocat licitaţia pentru autostrada Turda - Sebeş, spune azi un senator clujean de Opoziţie, Alin Tişe. CNADNR a anunţat joi că a prelungit termenul de depunere a ofertelor, din cauza "incompetenţei unor departamente" ale companiei.

"USL a îngropat autostrada Transilvania iar acum îngroapă și autostrada Turda -Sebeș", spune Tişe. "În ultimii doi ani de când guvernează România, USL a tăiat finanțarea pentru acest obiectiv important. Acum, Ministerul Marilor Proiecte, respectiv CNADNR a blocat și licitația și pentru autostrada Turda-Alba".

Fost preşedinte al Consiliului Judeţean, Tişe e acum vicepreşedinte al PDL şi cere Guvernului "reluarea în regim de urgență a licitației" și continuarea proiectelor de infrastructură "atât de importante pentru Transilvania și România".

Autostrada Turda - Sebeş e de fapt un drum expres şi urmăreşte să lege coridorul IV de transport Pan-European Arad - Sibiu de Autostrada Transilvania. Are o lungime de 74 kilometri iar valoarea estimată a proiectului e de 920 milioane de euro.


CNADNR a anunţat în urmă cu patru zile că termenul de depunere al ofertelor pentru construcţia tronsonului de autostradă Sebeş-Turda a fost prelungit  până în 28 octombrie. Motivul, arată compania, e " managementul defectuos din cadrul unor compartimente ale CNADNR".
"Pentru analiza corectă a elementelor ce au cauzat această prelungire, ieri, 10 octombrie, directorul
deneral al companiei, domnul Narcis Neag a, a instituit o comisie de disciplină în cadrul căreia vor fi verificate următoarele persoane considerate responsabile în acest caz: domnul Emil Rusoiu, fost Director al Direcţiei Autostrăzi Finanţate cu Fonduri Externe, doamna Daniela Epure, Şef Unitate de Implementare în cadrul aceleiaşi direcţii, domnul Radu Andronic, fost Director General - adjunct Proiecte cu finanţare externă şi doamna Florina Ghizolu, Şef serviciu în cadrul Direcţiei Tehnice. Comisia de disciplină va analiza cele sesizate de Directorul General, Narcis Neaga, urmând a se
aplica sancţiunile corespunzătoare, în funcţie de gradul de vinovăţie al fiecăruia din cei verificaţi", arăta CNADNR în 11 octombrie.

Comenteaza