Tişe, supărat pe legea descentralizării propuse de USL. ce reproşează

Tişe, supărat pe legea descentralizării propuse de USL. ce reproşează
PDL nu depune amendamente la legea descentralizării propuse de USL, anunţă azi vicepreşedintele partidului, Alin Tişe, fost preşedinte al Consiliului Judeţean din Cluj. Acesta explică: "este de fapt o lege neconstituțională în totalitate".

 

"Asumarea răspunderii pe un proiect vital pentru România a unei guvernări cu o majoritate de peste 70% în Parlament este dovada intereselor ascunse majore ale PSD si PNL. Este o lege a baronizării și feudalizării țării. O lege concepută pentru baroni, ce favorizează epurările politice și clientela de partid, nu este creată pentru români", spune Tişe. "Legea va aduce un haos instituțional. Vorbim de un transfer de resurse, patrimoniu și funcții. Decizia este adusă aproape de baronii locali, iar primăriile și primarii sunt eliminați din procesul descentralizării, deși ei sunt cei mai aproape de cetățeni. E o lege care creează premisele pentru abuzuri și tunuri imobiliare date de baronii locali. Această lege va da naștere unei noi categorii de samsari imobiliari care vor pune mâna pe proprietațile publice și private ale statului în complicitate cu noii despoți județeni".

Tişe consideră că legea încalcă Constituția țării și legea cadru a descentralizării nr. 195 din 2006. "PDL va ataca la Curtea Constituțională acestă lege profund neconstituțională, concepută pentru interesele partidului stat USL și pentru clientela de partid." a declarat senatorul Alin Tișe.

Comenteaza