Toate tunurile pe Nasra. Ponta: „Pitecantrop politic". Sturzu: „Marxist". Cum răspunde preşedintele PSD Cluj

Toate tunurile pe Nasra. Ponta: „Pitecantrop politic
Horia Nasra: "Păcat că un fost președinte al PSD rămâne în memoria colectivă a românilor doar un mincinos și un oportunist politic" / "I-am spus atunci domnului deputat Sturzu că Heidegger e filosof german, nu un parfum din duty free-urile din aeroporturi".

Ultimele două excluderi din PSD Cluj au generat un val de critici la adresa tânărului preşedinte interimar al organizaţiei, Horia Nasra. În horă a intrat chiar şi fostul premier Victor Ponta, el însuşi exclus din PSD în urmă cu o lună, dar şi fostul deputat şi preşedinte al Tineretului Social-Democrat, Mihai Sturzu, demisionar din partid încă din 2015.

Victor Ponta pune excluderile din PSD Cluj pe seama stilului de conducere "a la Traiab Băsescu" impus de Liviu Dragnea în partid şi preluat de liderii de organizaţii.

"În urmă cu 18 ani (pe când Liviu Dragnea era președinte al PD Teleorman și susținător înfocat al lui Traian Băsescu la Primăria Capitalei), un foarte tânăr Gabi Oniga se înscria în PSD la Cluj (acolo unde pentru un tânăr să spui că ești la PSD era un act de curaj egal cu nebunia)! Acolo l-am găsit când am intrat în TSD și tot acolo a fost la toate campaniile și acțiunile politice ale Partidului fără să ceară niciodată o funcție sau un privilegiu! Zilele trecute, Gabi Oniga a fost exclus din PSD de către un pitecantrop politic pus de Dragnea în fruntea Organizației Cluj (plus deputat) pe criteriul că este mai analfabet și mai slugarnic decât ultimul consilier local din Teleorman! Motivul - "nu este agreat de Daddy"!", a scris Victor Ponta pe pagina sa de Facebook.

"Pot continua cu aceste exemple dacă cineva de bună credință mai are nevoie să fie convins că PSD a fost confiscat de un lider care doar aplică modul de conducere și mentalitatea de tip "Traian Băsescu" - evident sprijinit oportunistic de câteva tovarășe și câțiva tovarăși pentru care contează doar funcția pe care o primesc de la "Don Livio" ca plată pentru serviciile lor. Grindeanu, Ivan, Oniga și mulți alții refuză să părăsească PSD-ul din care Dragnea și "Gașca" i-au gonit - este singurul Partid în care au activat și în care au crezut! Îi înțeleg și îi laud pentru asta și îi sprijin din toată inima! Eu cred, însă, că PSD de azi nu mai are nimic din ceea ce trebuie să ofere un partid modern de centru stânga, care să ofere o viziune de viitor, bunăstare și seriozitate! Și că o construcție nouă și curată poate să ofere alternativă pentru toți cei dezamăgiți de ceea ce văd azi la PSD", a completat fostul premier.

"Plagiatorul Victor Ponta şi-a arătat caracterul"

Reacţia lui Horia Nasra nu s-a lăsat aşteptată: "Plagiatorul Victor Ponta și-a arătat caracterul atât în fața românilor, cât și în PSD. Nu mă interesează viitorul său politic, noua formaţiune politică pe care o pregateşte sau oamenii pe care îi racolează. Păcat că un fost președinte al PSD rămâne în memoria colectivă a românilor doar un mincinos și un oportunist politic", a declarant preşedintele interimar al PSD Cluj pentru Ziua de Cluj.

"Agita sus și tare niște idealuri marxiste"

Fostul deputat şi lider al tinerilor din PSD, Mihai Sturzu, s-a alăturat şi el celor care critică excluderile din PSD Cluj şi actualul leadership al partidului.

"Efectul Dragnea" în PSD este perfect ilustrat de întâmplările recente de la Cluj: Nasra l-a dat afară pe Oniga. Oricine îi cunoaște pe cei doi pufnește în râs numai la auzul acestor cuvinte", a scris Mihai Sturzu pe Facebook, unde a povestit cum l-a cunoscut pe actualul lider al PSD Cluj.

"L-am cunoscut pe Horia Nasra acum câțiva ani, la un eveniment de partid, era proaspăt întors de la un festival în fân, agita sus și tare niște idealuri marxiste, arăta și se comporta ca și când s-ar fi intoxictat pe acolo cu mai mult decât fân. Evident, nu l-am băgat în seamă. Pe Oniga îl știu cam tot de pe atunci, l-am găsit în TSD Cluj. Mereu a avut ceva ce te făcea să îl apreciezi și, în egală măsură, să te enerveze. Atât de enervant era încât îl critica și pe Ponta, în campania pentru prezidențiale. Dar avea drepate. Și mereu a ținut cu PSD", a scris Mihai Sturzu.

"Heidegger e filosof german, nu un parfum din duty free"

La solicitarea Ziua de Cluj, Horia Nasra a comentat afirmaţiile fostului său coleg de partid: "Da, Mihai are dreptate! M-a cunoscut după festivalul Fân Fest de la Roşia Montană, când i-am explicat că sunt foarte mulți tineri de stânga care nu se regăsesc în PSD pentru că generația Ponta e socialism-caviar și că da, tinerii din PSD trebuie să știe și ce înseamnă laburismul, dar și marxismul, ca teorii sociale. I-am spus atunci domnului deputat Sturzu că Heidegger e filosof german, nu un parfum din duty free-urile din aeroporturi", a precizat Horia Nasra.

"Delictul de opinie se sancţionează în partid"

Reamintim că organizaţia municipală PSD Cluj-Napoca a decis săptămâna trecută să-l excludă din partid pe Gabriel Oniga, fost consilier local la Cluj-Napoca până în iunie 2016, pentru lipsă de activitate şi neplata cotizaţiei. Gabriel Oniga a declarat pentru ZIUA de CLUJ că nu i s-a adus nimic oficial la cunoştinţă şi că a aflat despre acest lucru de la un coleg de partid care i-a dat un telefon.

Oniga a respins acuzaţiile care i se aduc de actuala conducere a PSD Cluj şi a spus că va ataca decizia PSD Cluj-Napoca, pentru că nu s-ar fi respectat Statutul partidului în acest caz. "Eu am avut întotdeauna o divergenţă de opinie cu actuala structură şi formă de conducere a partidului, mai precis cu Dragnea. Şi se pare că delictul de opinie se sancţionează în partid", a declarant Oniga.

Odată cu el, a fost exclus din PSD şi Mihnea Stoica, fost candidat al PSD Cluj-Napoca pentru postul de consilier local la alegerile din iunie 2016. Mihnea Stoica este politolog şi cadru didactic la Facultatea de Ştiinţe Politice şi a făcut parte din echipa fostului preşedinte al PSD Cluj-Napoca, Aurelia Cristea.

Comenteaza