Tudose: Un director APIA din teritoriu - 12.498 lei salariu lunar; nouă ni se pare că e mult

Tudose: Un director APIA din teritoriu - 12.498 lei salariu lunar; nouă ni se pare că e mult
Premierul Mihai Tudose a afirmat, miercuri, la începutul ședinței de guvern, în legătură cu manifestanții adunati in fața Guvernului, că un director la APIA din teritoriu are un salariu lunar de 12.498 de lei, cât al unui ministru.

"Apropo de salarizare, apropo de niște manifestații din fața Guvernului, e informație publică cât are unul dintre domnii din Piață - 12.498 de lei salariul lunar pentru un director de la APIA din teritoriu. Li se pare puțin, nouă ni se pare că e mult pentru un director dintr-un județ să ia cât un ministru. Dar să rămânem aici", a spus Tudose.

Câteva sute de membri ai sindicatului Agenției Naționale pentru Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) din țară au protestat miercuri în fața Guvernului, fiind nemulțumiți că nivelul de salarizare al angajaților din cadrul centrelor județene nu este egal cu cel al salariaților din aparatul central.

Protestatarii au purtat pancarte pe care scria: "Mamă APIA, și noi suntem copiii tăi", "De ce ne scad salariile? D(e)aea?!", "Nu vrem pomană, vrem dreptate socială. Vrem banii munciți de noi, nu pomană de la voi!".

O delegație a sindicaliștilor din Agenția Națională pentru Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) a fost invitată la discuții cu reprezentații Guvernului, au anunțat liderii sindicali.

 

Etichete
Comenteaza