Turcan: În spitalele din Transilvania se încearcă creşterea cu 10% a locurilor la ATI

Turcan: În spitalele din Transilvania se încearcă creşterea cu 10% a locurilor la ATI

Spitalele COVID şi cele suport pentru pacienţii infectaţi cu noul coronavirus din Transilvania vor avea cu 10% mai multe paturi la ATI, a declarat miercuri, vicepremierul Raluca Turcan.

Declarația a fost făcută de Raluca Turcan la Sibiu, în contextul în care la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu sunt ocupate toate locurile la ATI şi au fost transferaţi pacienţi la Argeş.

"Astăzi va veni la Sibiu ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, care este într-un circuit în mai multe spitale din Transilvania, pentru că noi acum suntem într-un proces de suplimentare la nivel de regiune a locurilor la ATI. Aşadar, în fiecare spital COVID, suport COVID, se caută disponibilitate astfel încât să creştem cu 10 % capacitatea la ATI la nivel de regiune", a precizat vicepremierul Raluca Turcan.

Situaţia este îngrijorătoare și la Cluj, unde sunt internați, în prezent, 448 de pacienți cu COVID-19, dintre care 35 la ATI, iar, în acest moment, mai sunt disponibile 6 paturi.

Ministrul Sănățății Nelu Tătaru, se află, la ora transmiterii știrii, la Cluj-Napoca, unde vizitează Spitalul de Boli Infecțioase și Spitalul Municipal Clujana, proaspăt intrat în linia COVID.

loading...
Comenteaza