UDMR se teme de localele în două tururi, dar nu și de anticipate

UDMR se teme de localele în două tururi, dar nu și de anticipate
| Foto: UDMR.ro

Liderii UDMR au transmis, în cadrul ședinței CRU, de la Cluj-Napoca, că formațiunea nu susține introducerea alegerii primarilor în două tururi de scrutin, însă e gata să participe chiar și "mâine" la alegeri parlamentare anticipate.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Kelemen Hunor a spus, sâmbătă, la Cluj-Napoca, că formațiunea pe care o conduce nu agrează organizarea alegerilor locale în două tururi de scrutin, pentru că UDMR ar putea pierde până la 20% dintre primarii pe care îi are. UDMR a transmis că nu se va alia cu Partidul Social Democrat, dar va colabora cu toți cei care sunt împotriva introducerii alegerii primarilor în două tururi. 

"Vom vota moțiunea de cenzură împotriva acestui Guvern, care nu a reușit să-și respecte promisiunea și se pregătește să modifice legea electorală prin asumarea răspunderii. Prin introducerea alegerii primarilor în două tururi putem pierde până la 15-20 la sută dintre primarii noștri, ceea ce nu este în interesul comunității noastre", se arată în comunicatul UDMR.

Liderul UDMR a adăugat că, în cazul în care vor fi alegeri parlamentare anticipate, acestea ar trebui să fie organizate înainte de alegerile locale.

"Acest pas este necesar deoarece actualul Guvern nu are majoritate în Parlament și poate guverna prin Ordonanțe de Urgență și asumarea răspunderii. Nu este în interesul nimănui. Este nevoie de o guvernare stabilă. Alegerile parlamentare anticipate nu numai că oferă țării o jumătate de an de câștig, ci și oportunitatea de a începe să ne dezvoltăm fără întârziere, deoarece din 2012 suntem într-o continuă criză guvernamentală, 9 guverne s-au perindat la conducerea țării de la căderea Guvernului Ungureanu. Suntem pregătiți să mergem oricând în fața alegătorilor noștri. Dacă este necesar, putem cere încrederea comunității noastre chiar mâine. Prin urmare, recomandăm ca alegerile anticipate să fie înainte de cele locale.  Astfel ar trebui să avem alegeri parlamentare, anticipate, în 14 iunie, iar alegeri locale în 21 iunie", se mai precizează în comunicatul menționat.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza