Uioreanu: Înfiinţarea Ministerului Fondurilor Europene, ilegală

Uioreanu: Înfiinţarea Ministerului Fondurilor Europene, ilegală
Parlamentarul clujean Horia Uioreanu spune că înfiinţarea noului Minister al Fondurilor Europene, anunţat de premierul Emil Boc, este imposibilă.

"Profesorul de drept neconstituţional, Emil Boc, insistă să ne demonstreze că statul drept nu mai există. Prin afirmaţiile făcute referitor la modalitatea de înfiinţare a unui nou minister şi de numire a unui nou ministru, premierul calcă în picioare Constituţia şi demonstrează că a jurat strâmb atunci când a fost investit în funcţie. Mai mult, domnia sa a dovedit că nici nu cunoaşte prevederile articolului 85 din legea fundamentală. Explicaţiile potrivit cărora "nu e vorba de un nou Guvern... completăm actuala structură a Guvernului cu un nou minister" sunt doar interpretări ale legii fundamentale în deosebit de originala manieră Boc. Aliniatul 3 al articolului 85 din Constituţie stipulează clar faptul că la schimbarea structurii Guvernului este nevoie de aprobarea Parlamentului. Prin urmare, fie premierul nu a avut vreme să-şi recitească notiţele din facultate, fie şi-a imaginat că parlamentarii vor înghiţi argumentele sale şi că aceştia sunt la fel de "experţi" ca domnia sa", acuză Uioreanu.

 

El adaugă că acest concept invocat de premier, de "completare" a Guvernului, nu există în Constituţia României. "Adăugarea unui minister, oricum s-ar numi acesta şi oricine ar fi persoana nominalizată, înseamnă modificarea structurii aprobate de Parlament la investirea actualului executiv. În consecinţă, domnul Boc este obligat de Constituţie să se prezinte în faţa legislativului şi să ceară un nou vot de investitură", spune parlamentarul clujean.

 

Comenteaza