Un deputat cere anularea Zilelor Clujului şi redirecţionarea banilor spre spitale şi clujeni în nevoie

Un deputat cere anularea Zilelor Clujului şi redirecţionarea banilor spre spitale şi clujeni în nevoie
| Foto: Foto: Arhiva

Deputatul PSD Horia Nasra cere autorităților locale să renunțe la a mai organiza în acest an Zilele Clujului.

”În plină pandemie de coronavirus, în care zilnic luptăm cu boala și moartea și în condițiile în care economia este cu siguranță afectată, sănătatea este astăzi prioritatea zero, nu artificiile. În acest context, consider că resursele alocate Zilelor Municipiului Cluj-Napoca, în mod excepțional, în 2020, să fie relocate pentru acoperirea altor cheltuieli absolut necesare protejării clujenilor, pentru instituirea unei fond de urgență pentru ajutorarea celor aflați în nevoi, cât și pentru asigurarea de aparatură medicală pentru Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca și alte instituții medicale de profil”, a precizat acesta.

Deputatul și-a motivat propunerea pornind de la lipsa materialelor de protecție din spitale la această oră.  ”Astăzi medicii se confruntă cu o penurie de măști medicale chirurgicale, mănuși de unică folosință și aparatură specifică care poate salva sute sau chiar mii de vieți, prin urmare evenimentele de divertisment trebuie temporizate. Clujul este recunoscut în România pentru universitățiile de excepție și pentru sistemul medical bine organizat, astfel, le solicit consilierilor locali și primarului Emil Boc să respecte tradiția și recunoașterea comunității nostre și să anuleze Zilele Clujului, în 2020”, se mai arată într-un comunicat de presă semnat de deputatul clujean.

La sfârșitul lunii februarie, Consiliul Local Cluj-Napoca a aprobat alocarea a 950.000 de lei pentru organizarea în acest an a Zilelor Clujului.

Comenteaza