Un deputat cere sprijin financiar guvernului Orban pentru metroul din Cluj

Un deputat cere sprijin financiar guvernului Orban pentru metroul din Cluj

Horia Nasra, deputat PSD de Cluj, cere guvernului Orban să susțină financiar proiectul metroului din Cluj.

Parlamentarul arată că, în primă fază, clujenii au suportat integral costurile studiului de prefezabilitate, fiind acum rândul administrației centrale să aloce bani pentru viitorul metrou.

"Introducerea metroului în Cluj este un proiect important pentru zona metropolitană Cluj, o investiţie necesară având în vederea creşterea populaţiei şi implicit a traficului în ultimii ani. Este un proiect ambiţios, pe măsura dezvoltării comunităţii noastre, un proiect vizionar despre cum trebuie să arată Clujul în următorii 50 de ani. Într-o primă etapă comunitatea noastră a susţinut integral costurile studiului de prefezabilitate, un pas important pentru acest proiect generos", a arătat Horia Nasra.

El a oferit exemplul altor țări, unde guvernul a alocat bani din bugetul de stat pentru construirea rețelelor de metrou, chiar în orașe mai mici decât este Clujul.

"În a doua etapă, pentru început, dacă vorbim despre studiul de fezabilitate, implicarea Guvernului României este imperios necesară. În localităţi similare Clujului, unele mai mici, în Brescia, Bilbao, Lille sau Rennes, guvernele Italiei, Franţei şi Spaniei au susţinut financiar construcţia reţelelor de metrou.

Solicit Guvernului să-şi asume acest proiect şi etapizat, anual, să cuprindă proiectul metrolui Cluj în proiecţia bugetară” a declarat deputatul Horia Nasra.

Clujul, primul oraş după Bucureşti care va avea metrou

ASOCIEREA SWS ENGINEERING SPA-SYSTRA-METRANS ENGINEERING SRL este câștigătoarea licitației deschise organizată în vederea atribuirii contractului având ca obiect "Servicii de elaborare Studii de Pre-Fezabilitate,  Fezabilitate, impact asupra mediului şi evaluarea strategică adecvată pentru obiectivul de investiţii „Tren Metropolitan Gilău – Floreşti – Cluj-Napoca – Baciu – Apahida – Jucu – Bonţida”- etapa I a sistemului de transport metropolitan rapid Cluj: Magistrala I de Metrou şi Tren Metropolitan, inclusiv legătura dintre acestea și studiile conexe viitoarelor obiective de investiții". (VEZI MAI MULTE DETALII AICI!)

Comenteaza