Un deputat clujean, pe lista scurtă pentru șefia Comisiei de Apărare din Camera Deputaților

Un deputat clujean, pe lista scurtă pentru șefia Comisiei de Apărare din Camera Deputaților

O nouă luptă în PNL. Este vorba de președinția Comisiei de Apărare in Camera Deputaților, o funcție importantă mai ales în aceste zile, în care situația tensionată dintre Rusia și Ucraina pune România într-o postură complicată, în jocul geopolitic din flancul estic al NATO. 

Persoane de la vârful PNL citate de stiripesurse.ro, susțin că președintele PNL și al Camerei Deputaților, Florin Cîțu, încearcă să își consolideze poziția în partid și are două variante: fie să fidelizeze tabăra "#rezist" din partid, fie pe cea a ardelenilor proveniți din vechiul PDL.

Astfel, pe lista scurtă a deputaților liberali care ar putea ocupa funcția de președinte al Comisiei de Apărare in Camera Deputaților se află Pavel Popescu, președintele PNL Sector 4, Sorin Moldovan, deputat PNL de Cluj, și Alexandru Andrei, deputat PNL de Giurgiu.

Pavel Popescu ar fi, potrivit surselor citate, favorit să fie numit la conducerea Comisiei de Apărare. Acesta a fost adus în PNL de Alina Gorghiu și impus de Ludovic Orban ca șef de filială, dar ulterior a trecut în echipa lui Florin Cîțu.

Sorin Moldovan este al doilea pe listă. Tânărul deputat beneficiază de susținere puternică din partea lui Emil Boc. Dacă Florin Cîțu îl va numi pe Moldovan la ședia comisiei, va da satisfacție grupului ardelenilor din PNL. În plus, Sorin Moldovan este membru în Delegaţia Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a NATO, care are un rol important în sensibilizarea parlamentarilor faţă de problemele de apărare şi securitate, fiind un forum unde legislatorii se pot întâlni regulat pentru a discuta despre principalele provocări la adresa securității euro-atlantice, a schimba opinii, a înţelege punctele de vedere ale omologilor din alte state aliate, și a formula recomandări. Deputatul clujean are în CV și Colegiul Național de Apărare din cadrul Universității de Apărare "Carol I". 

În fine, al treilea pe listă este Alexandru Andrei, deputat PNL de Giurgiu care s-a făcut remarcat prin "dizidența" față de șeful acestei filiale, europarlamentarul Dan Motreanu. Acesta, alături de Ilie Bolojan, președintele CJ Bihor, au adoptat o poziție de neutralitate la ultimul congres al partidului, în urma căruia Florin Cîțu a fost ale președinte.

Comenteaza