Un europarlamentar clujean cere demisia ministrului de Externe

Un europarlamentar clujean cere demisia ministrului de Externe
Acesta cataloghează lipsa de reacţie a ministrului de Externe, Titus Corlăţean, cu privire la un caz petrecut în Italia, ce implică un cetăţean român, drept o dovadă de ignoranţă crasă şi îi solicită premierului Vicor Ponta demiterea acestuia din funcţie.

Europarlamentarul clujean Daniel Buda se declară drept revoltat de lipsa de reacţie a ministrului de Externe, Titus Corlăţean, legat de cazul româncei însărcinate violate şi bătute, în urmă cu două săptămâni, de către doi militari americani, în Italia.

"Din nefericire, ministrul de externe al României, Titus Corlăţean, nu s-a deranjat să ia o poziţie publică faţă de acest caz, fiind plecat poate în concediu. Ba mai mult, nu s-a deranjat să manifeste preocupări prin care să arate garanţii că atât tânăra româncă violată de cei doi militari americani, cât şi alţi români să se simtă apăraţi de către această instituţie", susţine Buda.

În acest context, europarlamentarul consideră că era de datoria ministrului să se asigure că tinerei i se va face dreptate.

"Lipsa de reacţie a ministrului Corlăţean denotă ignoranţă crasă, iar acest lucru ar trebui să ducă la demiterea sa din funcţie de către Victor Ponta. În mod normal, un ministru preocupat de soarta cetăţenilor români ar fi purtat până acum discuţii cu oficialii italieni şi americani, şi s-ar fi asigurat că legislaţia italiană va fi aplicată, iar tinerei bătute şi violate i s-ar fi oferit o minimă asistenţă din partea statului român", a mai adăugat Buda, într-un comunicat de presă. 

 

 

Comenteaza