Un lider al PNL Cluj vrea refacerea coaliției cu USR: „Am intrat în politică din cauza PSD”

Un lider al PNL Cluj vrea refacerea coaliției cu USR: „Am intrat în politică din cauza PSD”

Deputatul liberal Radu Moisin, care este și vicepreședinte al PNL Cluj, și-ar dori ca USR să revină la guvernare și să refacă coaliția alături de UDMR.

Parlamentarul clujean crede că noul Guvern condus de generalul Nicolae Ciucă, desemnat candidat la funcția de premier de către președintele Iohannis, va primi vot pozitiv în Parlament chiar săptămâna următoare.

„Apelul de a vota noul guvern condus de premierul Nicolae Ciucă este deschis către toți parlamentarii responsabili. Nu avem niciun moment de pierdut și să rămânem cu un guvern interimar. Eu cred că la finalul săptămânii viitoare vom avea Guvernul Ciucă cu puteri depline.

Personal, mi-aș dori refacerea coaliției cu USR și UDMR. Am fost printre cei care m-am abținut de la orice atac împotriva celor de la USR. Nu cred că este foarte posibil acest scenariu, dar eu personal mi-l doresc. Este greu să se refacă coaliția, sunt realist în acest sens”, a declarat Moisin.

Întrebat despre o posibilă susținere a PSD pentru noul guvern minoritar PNL-UDMR, așa cum se tot vehiculează în ultimele zile, liberalul clujean susține că nu este soluția ideală, dar în condițiile de criză sanitară prin care trece România poate reprezenta o variantă.

„În condiții normale nu este ok acest lucru, dar nu suntem în condiții normale. Suntem în condiții de criză extrem de gravă. Eu sunt un om care, de 21 de ani în politică, m-am bătut cu PSD. Am intrat în politică dintr-o aversiune dobândită încă din copilărie față de ce însemna PSD la vremea respectivă.

Astăzi, în aceste grave condiții sanitare, trebuie să acceptăm realitatea matematicii parlamentare, cum că PNL are mai puțin de 30% din mandate. Cu UDMR și minorități trecem de 35%, dar până la 50% mai este, iar acele voturi trebuie să vină de undeva. Că vin de la USR, că vin de la PSD, important este să avem un guvern cu puteri depline”, a afirmat Radu Moisin.

Deputatul liberal a mai spus că, dacă cei de la PSD vor vota acest Guvern, asta nu înseamnă că există o colaborare cu PNL. „Nu li s-a promis nimic și nici nu li se va promite ceva. Nicolae Ciucă este un specialist necesar într-o situație de criză cum România n-a mai cunoscut de la Revoluție”, a conchis Moisin.

Comenteaza