Un profesor din Cluj, la vârful partidului cu care Marian Munteanu vrea să revină în politică

Un profesor din Cluj, la vârful partidului cu care Marian Munteanu vrea să revină în politică
După ce a ratat revenirea în politica mare pe filiera PNL, Marian Munteanu a pus pe roate o formaţiune politică, Alianţa Noastră România, cu care vrea să intre în Parlament.

Liderul studenţilor din Piaţa Universităţii, Marian Munteanu, şi-a lansat, miercuri, partidul "Alianţa Noastră România" (ANR) şi a anunţat că formaţiunea are ca obiectiv accederea în Parlament.

„Ne propunem un rezultat care să ne îngăduie o prezenţă semnificativă în Parlament (...) Cred că un procent care să fie undeva la 8%, 10%, 12%, 13% ne va permite să impulsionăm activitatea Parlamentului, să îl scoatem din letargia în care zace, să oferim un punct de vedere ferit de abordările fie populiste, fie propagandistice, fie superficiale", a declarat Marian Munteanu. Controversatul personaj al anilor '90 va candida pentru un mandat de senator în Bucureşti.

Conducerea ANR va fi aleasă în cadrul unui congres. Până atunci, partidul va fi condus de Mihai Simionescu - preşedinte, Elena Scalat - vicepreşedinte şi Alin Gabriel Dragomir - secretar general.

Conducerea se va baza şi pe un "Colegiu" format din experți și personalități din diferite domenii de activitate. "Menirea Colegiului este să asigure suportul științific și tehnic necesar evaluării soluțiilor social-politice susținute de Alianța Noastră, a configurării unor proiecte și programe concrete în folosul cetățenilor României", se arată în documentele interne al partidului.

Printre specialiştii cooptaţi de Marian Munteanu se regăseşte şi un profesor din Cluj. Este vorba de Avram Fiţiu, conferențiar universitar la Universitatea de Științe Agricole Cluj-Napoca şi secretar general al Federaţiei Naţionale de Agricultură Ecologică.

Fiţiu are experienţă în politica mare. El a fost şeful de cabinet al lui Dacian Cioloş, în vremea când acesta era ministru al Agriculturii. A ocupat şi o poziţie de secretar de stat, în acelaşi minister Profesorul este născut în Sălaj, la fel ca şi Cioloş, şi susţine, pe reţelele de socializare, că, din punct de vedere politic, este un "conservator".

Avram Fiţiu a candidat în 2014, la alegerile parlamentare, pe listele PNŢCD, partid al cărui vicepreşedinte era la acea vreme.

Comenteaza