Un senator construieşte un bloc cu 12 etaje în centrul Clujului

Un senator construieşte un bloc cu 12 etaje în centrul Clujului
Un senator acuză: construieşte un bloc cu 12 etaje în centrul Clujului pe o proprietate de-a sa şi când e criticat spune că şi alte proiecte similare au fost construite în zonă - ba mai mult, suspectează că autorizaţiile pentru acestea nu au fost acordate corect şi că va deschide procese împotriva autorizaţiilor şi va cere sistarea lucrărilor.

Alin Tişe e senator PDL şi fost preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj. Acum vrea să intre în afaceri imobiliare şi să construiască, pe un teren de pe strada Ploieşti 13 unde funcţionează cabinetul notarial al soţiei sale, un proiect imobiliar cu 12 etaje. Proiectul a fost analizat ieri în Comisia de Urbanism a Primăriei Cluj-Napoca.

Criticat pentru regimul de înălţime al proiectului său, Tişe arată că şi alte ansambluri imobiliare din zonă, cu lucrări mult mai avansate, au fost aprobate. "Blocul care se construieşte azi pe strada Ploieşti nr 13, lângă terenul meu, cu regim de înălţime P+12E, e autorizat corect ? Casa mea are doar P+M , iar la 5 m se construieşte un bloc P+12E . Ce spune Imoinvest ? Dar blocul care se construieşte pe str. Constanţa colt cu str. Ploieşti, la 20 m de terenul meu, de P+10E, e autorizat corect? Ce spune Florisal?", scrie revoltat Tişe pe contul său de Facebook, precizând că pentru Imoinvest şi Florisal "am o veste tristă": "voi deschide, după verificare, procese împotriva autorizaţiilor celor două societăţi şi voi cere sistarea tuturor lucrărilor".

Tişe a publicat astăzi, tot pe Facebook, şi o serie de precizări despre proiectul său: va fi dezvoltat de societatea Central Business Plaza SRL, care îi are ca asociaţi pe Camelia Tişe, soţia senatorului, şi pe fratele acestuia, Bogdan. Firma a fost constituită în anul 2013 şi având ca obiect dezvoltarea unor proiecte imobiliare.

Tişe arată că încă din 2008 Comisia de Urbanism de la Primăria Cluj-Napoca şi Consiliul Local Cluj Napoca au aprobat pentru zona străzilor Someşului - Constanţa - Ploieşti - Croitorilor un PUZ cu regim de înălţime de P+20E, POT 80% şi CUT 9. "Acest PUZ, aprobat în Comisia de Urbanism anterior dobândirii acestei proprietăţi de către noi, cuprindea şi imobilele existente pe str. Ploieşti nr. 9, respectiv nr. 11", explică Tişe. "Urmare a acestui PUZ pe str. Constanţa colţ cu Ploieşti s-au construit sau sunt în curs de construire mai multe proiecte imobiliare cu regim de înălţime P+10E şi P+12E: Parking Leul, Europa Business Center - Imoinvest SA sau Platinia Elite Residence - SC Drusal SA".

PUD-ul depus la Comisia de Urbanism de către SC Central Business Plaza SRL pentru imobilul situat pe str. Ploieşti nr. 9 care are un regim de înălţime de P+10E+2ER respectă în totalitate PUZ-ul aprobat, spune Tişe. "De altfel autorizaţiile date tuturor proiectelor de pe str. Ploieşti, Constanţa, Someşului au fost eliberate în baza aceluiaşi PUZ realizat şi aprobat în 2008", arată el.  "Mai mult, construcţia de pe str. Ploieşti nr. 13, autorizată şi aflată în curs de execuţie, are un regim de înălţime de P+12E este lipită de proprietatea imobiliară pentru care am depus PUD-ul la Comisia de Urbanism".

"Consider că atât timp cât alte persoane fizice sau juridice au dreptul să construiască lângă terenul subsemnatului clădiri cu regim de înălţime P+12E, este corect şi legal ca şi societatea deţinută de familia mea să poată face acelaşi lucru respectând PUZ-ul", arată Tişe. "PUD-ul depus azi nu avea nevoie de avizul Comisiei de Monumente Istorice, cum în mod eronat a afirmat unul dintre membrii Comisiei, respectiv arh. Pănescu, întrucât PUZ-ul aprobat în anul 2008 de aceeaşi Comisiei are toate avizele legale inclusiv acest aviz; el a fost însuşit de Consiliul Local Cluj Napoca prin HCFL, iar subsemnatul nu solicită nici un fel de derogare de la acest PUZ".

Mai mult, spune Tişe, imobilul de pe strada Ploieşti nr. 9 nu este monument istoric, el fiind doar situat în centrul municipiului. "Ne întrebăm de altfel cum de imobilul de pe str. Ploieşti nr. 13 (P+12E) aflat în curs de execuţie a fost avizat de Comisia de Monumente Istorice câtă vreme are un regim de înălţime similar cu construcţia propusă de noi?!", se întreabă Tişe.

Alte precizări ale acestuia:

13. Promovarea unui PUD presupune: studierea parcelelor, obţinerea unor avize de la instituţiile abilitate, acces la teren şi obţinerea autorizaţiei de construire după parcurgerea acestor etape.
14. Ca atare nu se pune problema unei construcţii de îndată, ci abia după parcurgerea procedurilor legale şi a identificării unor surse de finanţare pe care în prezent familia mea nu le deţine.
15. În concluzie arăt că proiectul imobiliar promovat în faza de PUD nu face altceva decât să solicite o aprobare legală asemenea solicitării oricărui cetăţean din Cluj-Napoca, fără nici op derogare de la PUZ, fără nici un favor din partea Comisiei de Urbanism sau a Primăriei Cluj-Napoca.
16. Consider că asemeni dezvoltatorilor imobiliari din vecinătatea terenului în discuţie, respectiv str. Ploieşti nr. 13 - Imoinvest SA (P+12E)şi str. Constanţa nr- 12 colţ cu str. Ploieşti - Drusal SA, Parking Leul, str. Someşului - SC Beyfin SA, orice cetăţean, inclusiv subsemnatul şi familia, avem aceleaşi drepturi.
17. În cazul în care se consideră că aceste proiecte imobiliare învecinate au fost aprobate prin „abuz urbanistic" cum în mod eronat s-a exprimat un membru al Comisiei de Urbanism, consider că aceste construcţii ar trebui demolate în regim de urgenţă.

 

Etichete
Comenteaza