USL Cluj îi cere demisia lui Sorin Apostu

USL Cluj îi cere demisia lui Sorin Apostu
Alianţa opoziţiei clujene îi cere lui Sorin Apostu, aflat în arest preventiv, inculpat pentru acte de corupţie, să demisioneze din funcţia de primar. În opinia liderilor USL Cluj, solidar cu cel pe care l-a girat din punct de vedere politic, ar trebui să demisioneze şi Emil Boc din fruntea guvernului.


"Clujul s-a transformat, în ultimele trei săptămâni, în polul corupţiei în administraţie. Onorabilitatea acestei cetăţi este pusă sub semnul întrebării din cauza PDL-ului şi a oamenilor pe care i-a plantat în administraţie. Am observat ipocrizia lui Emil Boc, care a spus că Apostu i-a cerut să fie exclus din PDL ca să nu-şi piardă funcţia de primar. USL cere, de urgenţă, demisia lui Apostu de la primărie, pentru că nu mai poate reprezenta cu cinste şi onoare conducerea primăriei clujene. În plus, ar fi un semn de respect faţă de cetăţenii Clujului", a afirmat vicepreşedintele PSD Cluj Aurelia Cristea.

În opinia sa, simplul fapt că este suspectat de acte de corupţie ar trebui să-l facă pe Apostu să demisioneze. "Când asupra ta planează suspiciuni de corupţie, îţi dai demisia. Numai aşa poate fi recâştigată încrederea în administraţia locală", a explicat Cristea. Ea a fost completată de omologul său, vicepreşedintele PNL Steluţa Cătăniciu. Aceasta a mers mai departe şi a cerut demisia premierului. "Fostul primar Emil Boc să-şi asume politic corupţia din administraţia locală. Emil Boc a promovat în toată administraţia publică clujeană doar apropiaţi de-ai săi şi i-a girat politic. Să răspundă la o singură întrebare: de ce întreaga administraţie publică clujeană a devenit o reţea de corupţie? Dacă ştia aceste lucruri, atunci e complice, dacă nu le ştia înseamnă că e depăşit de situaţie şi n-are ce căuta în fruntea guvernului. În ambele cazuri trebuie să demisioneze", a afirmat Cătăniciu.

Ea a precizat că, în calitate de consilier local, i-a cerut în scris viceprimarului Laszlo Attila să îndepărteze celebrele afişe portocalii cu textul "Aici nu se ia mită!" de pe uşile din primărie. "Amplasarea acelor afişe de către Emil Boc s-a dovedit nu numai ipocrită, ci şi un atentat la demnitatea funcţionarilor din primărie", a apreciat Cătăniciu.

 

 

Comenteaza