Viceprimarul Anna Horvath ripostează la cererea de a demisiona din funcţie: "îmi menţin cu tărie ideea"

Viceprimarul Anna Horvath ripostează la cererea de a demisiona din funcţie:
După ce consilierii locali social-democraţi i-au cerut luni demisia din funcţie, pe fondul scandalului plăcuţelor bilingve, viceprimarul Anna Horvath a ripostat. În contextul în care a fost acuzată că instigă tinerii maghiari împotriva primăriei clujene, ea şi-a apărat punctul de vedere.

Anna Horvath susţine că mandatul primit nu prevede identificarea fără rezerve cu procedeurile de acţionare ale executivului local şi că nu datorează nimănui explicaţii nimănui pentru opiniile sale.

"În ceea ce mă priveşte, în subsidiar, mi-am asumat să contribui la actul de coordonare a activităţii executivului local, nicidecum să mă identific, fără rezerve, cu procedeurile şi modalităţile de acţionare ale acestuia. Precum nici unul dintre mandatele amintite nu le datorez consilierilor PSD, nicidecum nu lor le datorez socoteală privind opiniile mele referitoare la oportunitatea afişării denumirii maghiare a oraşului", a afirmat Horvath, într-un comunicat de presă.

Totodată, viceprimarul UDMR a ţinut să-şi apere opinia exprimată într-o postare de pe pagina de pe site-ul de socializare Facebook, prin care îi îndemna pe clujeni să se alăture mişcării Musai-Muszaj, care şi-a propus să mobilizeze cetăţenii să se alăture demersului de a convinge muncipalitatea locală să monteze plăcuțele bilingve la intrările orașului.

"Îmi menţin cu tărie ideea că nimeni nu are dreptul şi nu trebuie să conteste în Capitala Europeană a Tineretului din 2015 autenticitatea vocilor care exprimă aceste solicitări ale comunităţii maghiare clujene. Susţin, în continuare, poziţia şi îndemnul UDMR Cluj, ca pentru a se face auzită, vocea voinţei colective trebuie întărită, prin adererea a cât mai multor cetăţeni - români şi maghiari, laolaltă - la demersurile democratice legale", a adăugat Horvath.

Totuşi, ea a negat acuzaţiile că ar fi instigat tinerii de etnie maghiară împotriva municipalităţii locale şi a condamnat acest tip de acţiuni. "În privinţa acuzelor manipulative privind închiputele instigări la nesupunere civică, îmi reiterez punctul de vedere, că este de datoria noastră, a tuturor oamenilor politici responsabili, să evităm, prin acceptarea unui dialog sincer şi veritabil, ivirea acestor tipuri de acţiune, care deşi îngăduite chiar prin esenţa regimurilor democratice, sunt indezirabile într-un oraş, precum al nostru", a încheiat Horvath.

Cererea formulată de consilierii locali PSD, prin care i se cerea demisia din funcţie, a venit în urma postării de pe reţeaua de socializare, aceştia susţinând că Horvath nu-şi cunoaşte rolul de reprezentare pe care îl are în primăria clujeană, în contextul în care în momentul de faţă este în lucru proiectul de montare a plăcuţelor în cinci limbi de circulaţie europeană.

Comenteaza