Viktor Orban cere desființarea Parlamentului European

Viktor Orban cere desființarea Parlamentului European

Premierul ungar Viktor Orbán a cerut joi desfiinţarea Parlamentului European. Liderul partidului Fidesz a declarat că recentul scandal de la Bruxelles a arătat că măsurile de protecţie anticorupţie au "eşuat lamentabil".

"Dacă vrem să restabilim încrederea publică, este timpul să abolim Parlamentul European", a adăugat prim-ministrul maghiar.

În remarci exagerate, Orbán a propus crearea unui nou Parlament European, format din delegaţi naţionali. "Acest lucru garantează o mai mare supraveghere, responsabilitate şi credibilitate. Daţi înapoi controlul statelor membre!", a spus el, conform POLITICO.

Ungaria se află de ani de zile în vizorul UE din cauza regresului democratic din timpul celor peste zece ani de când Orban se află la putere la Budapesta, unde a susţinut "democraţia iliberală".

Un scandal de corupţie, denumit Qatargate, a zguduit Parlamentul European în ultimele săptămâni. Fosta vicepreşedintă a instituţiei, Eva Kaili, a fost inculpată în cadrul unei anchete privind operaţiunile de lobby ale Qatarului în UE.

Comenteaza