Video Viktor Orbán a declarat Stare de Urgență: "Ungaria trebuie să rămână în afara războiului, să protejeze securitatea financiară a familiilor"

Viktor Orbán a declarat Stare de Urgență: "Ungaria trebuie să rămână în afara războiului, să protejeze securitatea financiară a familiilor"

De miercuri Ungaria se află în Stare de Urgență din cazuza războiului din Ucraina. Decizia a fost luată imediat după ce miniștrii noului guvern Orbán au depus jurământul.

Guvernul ungar declară starea de urgenţă începând de la miezul nopţii de marţi spre miercuri, din cauza conflictului armat dintr-o ţară vecină, a anunţat prim-ministrul Viktor Orbán într-un mesaj video pe Facebook, transmite MTI.

La doar câteva ore după ce parlamentul a amendat Constituţia stabilind că o astfel măsură poată fi luată în situaţie de conflict armat, război sau dezastru umanitar într-o ţară vecină, Orbán a declarat că situația din Ucraina prezintă un pericol constant pentru Ungaria.

"Guvernul învestit astăzi a început să lucreze imediat. Având în vedere războiul dintr-o ţară vecină, nu am pierdut nicio singură secundă. Un război căruia nu îi vedem sfârşitul deocamdată.

Am văzut că războiul şi sancţiunile de la Bruxelles au provocat o mare perturbare economică şi creşteri drastice de preţuri. Lumea se află în pragul unei crize economice. Ungaria trebuie să stea departe de acest război şi trebuie să protejeze securitatea financiară a familiilor", a declarat Viktor Orbán.

Aceasta a explicat Starea de Urgență va permite Guvernului să poată lua decizii şi să acţioneze rapid şi să folosească "toate metodele la dispoziţia sa" pentru a proteja Ungaria şi pe unguri, a afirmat premierul ungar.

"Vă voi aduce la cunoştinţă primele decizii mâine", a mai declarat ieri Orbán.

loading...
Comenteaza