Video Primarul Boc, laude pentru candidații PNL la Consiliul Local Cluj-Napoca: „Profesioniști de elită, oameni consacrați și tineri de viitor”

Primarul Boc, laude pentru candidații PNL la Consiliul Local Cluj-Napoca: „Profesioniști de elită, oameni consacrați și tineri de viitor”
| Foto: Facebook.com/RaduMarinMoisin

Spre deosebire de județ, unde PNL Cluj a schimbat din temelii lista pentru Consiliul Județean, la Consiliul Local Cluj-Napoca liberalii merg, cu mici excepții, pe mâna acelorași oameni din actualul mandat.

Edilul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a vorbit, la ZIUA LIVE, despre depunerea listei de candidați ai PNL pentru Consiliul Local Cluj-Napoca.

Este incorect uneori să vorbim doar de primar sau de echipa administrativă de la primărie. Trebuie să fac încă o dată această precizare: nu poți să reușești fără a avea o echipă politică performantă care să ducă împreună cu societatea viziunea politică pe care o împărtășești concretizată în planuri administrative.

Eu am spus-o și ieri: mulțumesc echipei politice profesioniste de la PNL, președintelui CJ Cluj, Alin Tișe, pentru colaborare în proiectele comune. Echipa PNL de la municipiul Cluj-Napoca coordonată de președintele organizației PNL Cluj-Napoca, viceprimarul Dan Tarcea, este una în care a reușit să adune profesioniști de elită, tineri cu viitor și consacrați în domeniile lor, oameni care au intrat mai nou în politică.

Aș face o referire la oamenii consacrați prin perspectiva profesională ca Florin Gliga, Ovidiu Florian, Loredana Pop, care este un jurist de excepție, Flavia Petruș, Radu Constantea, cu greutățile pe care le are, Ovidiu Vaida, Vasile Rad, un om de mare performanță adus nou în echipa de consilieri locali. Mai avem tinerii Samir Corb și Diana Chiș – lector universitar, tineri care au confirmat în domeniile lor și în viața profesională. De asemenea, mai avem oameni consacrați ca și Cocan Valentina sau Romică Toader.

Și acum vreau să vorbesc de un om nou. Dacă toți ceilalți colegi sunt deja consacrați într-o formă sau alta în viața politică PNL Cluj, mă bucur foarte mult că oameni din cetate, care au confirmat, când spui numele lor reprezintă un brand. Este nevoie de asemenea oameni în politică. Mă refer la Cristi Ursu, care este medic șef UPU SMURD Cluj-Napoca. Omul acesta lucrează de peste 25 de ani în domeniu. Un profesionist al sănătății și al domeniului, care salvează vieți în fiecare zi”, a afirmat, la ZIUA LIVE, Emil Boc.

Primarul Clujului a mai spus că doar cu o echipă de profesioniști „poți să faci treabă” în administrația unui oraș.

Boc: „Coerența asta politică primar-Consiliul Local este o condiție a succesului unei administrații și a unui oraș”

Emil Boc a mai fost întrebat dacă un primar poate să conducă administrativ orașul fără să aibă o majoritate în Consiliul Local. 

„Poate, dar este foarte greu. Jumătate din proiectele pe care le asumă împreună cu echipa politică nu vor putea fi puse în valoare și vor fi întârziate. De aceea, este extrem de important ca echipa să aibă o susținere politică comună în legislativ și în executiv. Așa este și la Guvern. Dacă un Guvern nu are susținere din Parlament nu poate să-și promoveze proiectele. La fel și la nivel local. Dacă primarul nu are o echipă în Consiliul Local, nu are cum să le ducă la îndeplinire. Tot timpul va fi o ceartă și un scandal. Mă știți bine că nu sunt un om al scandalului, dar un primar fără majoritate în CL înseamnă o eternă ceartă pe nervii contribuabililor și pe viața lor care se înrăutățește. Asta este realitatea în viața administrativă. Coerența asta politică primar-Consiliul Local este o condiție a succesului unei administrații și a unui oraș”, a explicat Boc.

Lista PNL Cluj pentru Consiliul Local Cluj-Napoca:

1. Dan Tarcea (actual viceprimar Cluj-Napoca și președintele PNL Cluj-Napoca)

2. Florin Gliga (actual consilier local)

3. Ovidiu Florian (actual consilier local)

4. Loredana Pop (actual consilier local)

5. Ionuț-Daniel Moldovan (actual consilier local)

6. Flavia Petruș (actual consilier local)

7. Ovidiu Vasile Vișan (actual consilier local)

8. Radu Constantea (actual consilier local și președinte „U” Cluj)

9. Corneliu Cristian Ursu (medic șef SMURD - Spitalul de Urgență Cluj)

10. Marius Beniamin Chira (actual consiler local)

11. Ovidiu Vaida (actual consilier local)

12. Andrei Irimie (actual consilier local)

13. Vasile Rad

14. Samir Corb

15. Diana Chis

16. Petrut Bratu

17. Valentina Cocan

18. Andrei Bradea

19. Călina Varga

20. Florin Steopan

Comenteaza