Aeroportul Cluj anunță finalizarea proiectului „Echipamente și sisteme de control securitate pentru pasageri, bagaje și marfă”

Aeroportul Cluj anunță finalizarea proiectului „Echipamente și sisteme de control securitate pentru pasageri, bagaje și marfă”

În calitate de beneficiar al fondurilor nerambursabile prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj, regie autonomă aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, anunță finalizarea proiectului „Echipamente și sisteme de control securitate pentru pasageri, bagaje și marfă”, cod SMIS 2014+ 155156.

Proiectul a fost implementat ca urmare a încheierii Contractului de Finanțare Nr.188/02.11.2022 între Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj și Ministerul Transporturilor și Infrastructurii.

În cadrul proiectului au fost achiziționate echipamente de securitate performante de scanare a pasagerilor și a bagajelor și de detecție a metalelor și explozibililor, respectiv, 4 echipamente cu un nivel superior de detecție a metalelor în încălțăminte, 1 echipament mobil de scanare cu raze X a bagajelor de cală, 3 porți de detecție a    metalelor, 2 sisteme de scanare a persoanelor cu capacitate rapidă de a detecta orice obiect și 7 echipamente de detecție a explozibililor prin prelevare de probe.

Echipamentele de scanare și detecție a metalelor oferă pasagerilor noi facilități care permit efectuarea controlului de securitate fără a fi nevoie ca articolele de încălțăminte să fie îndepărtate, ceea ce va determina fluidizarea operațiunilor de control și reducerea timpilor de așteptare pentru pasageri.

În urma implementării proiectului, Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj va dispune de un sistem de control de securitate pentru pasageri, bagaje și marfă și echipamente de ultimă generație care vor asigura: creșterea standardelor de procesare a pasagerilor, reducerea semnificativă a timpului de efectuare a controlului de securitate, creșterea capacității de detecție a obiectelor metalice sau nemetalice aflate în posesia pasagerilor indiferent de poziția și locul obiectului, detectarea și indicarea precisă a explozibililor prin intermediul unei alarme.

Valoarea totală a Contractului de Finanțare este 7.663.645,51 lei, din care valoarea           cofinanțării Uniunii Europene este de 5.477.951,22 lei.

Perioada de implementare a proiectului „Echipamente și sisteme de control securitate pentru  pasageri, bagaje și marfă” – cod SMIS 2014+155156, conform Contractului de            Finanțare, este între 01.03.2022 și 31.12.2023, însă proiectul a fost finalizat cu succes înainte de termenul prevăzut în contract.

Proiectul este cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020.

Date de contact: Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj

Tel: +40 264 307 500, E-mail: office@airportcluj.ro, www.airportcluj.ro

Aeroportul Cluj anunță finalizarea proiectului „Echipamente și sisteme de control securitate pentru pasageri, bagaje și marfă”

Comenteaza