Cele mai bune filme de văzut în familie în preajma Sărbătorilor

Cele mai bune filme de văzut în familie în preajma Sărbătorilor

Perioada Sărbătorilor adună familiile la un loc și este potrivită și pentru a vedea diverse filme.

Iată care sunt 5 dintre cele mai bune de văzut în această perioadă:

1. Home Alone (1990) - Când se apropie Crăciunul, a devenit deja un obicei ca televiziunile din România să difuzeze Home Alone (Singur Acasă). Din acest an, Home Alone va fi difuzat însă de Antena 1, care așteaptă să facă audiențe mari. Pentru o comedie lansată în 1990, Home Alone a avut un succes impresionant, încasările fiind de aproape 500 de milioane de dolari, la un buget de doar 18 milioane. În primul film al seriei, puștiul Kevin rămâne acasă în timp ce familia sa pleacă în vacanță. Rămas singur, Kevin trebuie să păzească locuința de o bandă de hoți formată din Harry și Marv. Este un film plin de umor, la care e greu să nu râzi. Din distribuția sa mai fac parte Macaulay Culkin, Joe Pesci, Daniel Stern, John Heard și Catherine O'Hara.

2. Jumanji (1995) - Un film de aventură de referință în această categorie, în care rolul principal este interpretat de Robin Williams. El este prins într-un joc și se află într-o aventură interesantă. Încasările Jumanji s-au ridicat la 260 de milioane de dolari, motiv pentru care, la mulți ani distanță, echipa de producție a decis să "reînvie" filmul. Au mai apărut așadar două filme, în 2017 și 2019, iar în perioada următoare este așteptat și al patrulea film al seriei. În plus, pe casino NetBet este disponibil inclusiv un joc de păcănele Jumanji. Lansat de compania NetEnt în 2018, acesta conține simboluri inspirate din film, precum leul, pelicanul, crocodilul și rinocerul.

3. Finding Nemo (2003) - Pentru mulți oameni, acesta este unul dintre cele mai bune filme de animație din istorie. Reprezintă ecranizarea unei aventuri prime de peripeții a doi pești, Marlin și Nemo. Ei vor fi separați la Marea Bariera de Corali, iar Marlin pornește într-o aventură prin care dorește să își găsească fiul, Nemo. Finding Nemo a fost introdus de American Film Institute în topul celor mai bune animații lansate în istorie. Încasările au fost de peste 930 de milioane de dolari, la un buget de 10 ori mai mic. Iar în 2010 a apărut și continuarea acestei animații, denumită Finding Dory.

4. Love Actually (2003) - Această comedie britanică a fost scrisă și regizată de Richard Curtis și a devenit un film de referință în perioada Sărbătorilor. Love Actually prezintă povestea mai multor oameni care ajung să se îndrăgostească în preajma Sărbătorilor. A avut o nominalizare inclusiv la Globurile de Aur și este difuzat adesea în perioada Crăciunului. Din distribuție fac parte actori precum Hugh Grant, Liam Neeson, Colin Firth, Laura Linney, Emma Thompson și Alan Rickman. A avut un buget de 40-45 de milioane de dolari, iar încasările au fost de aproximativ 250 de milioane de dolari. Filmul mai este recunoscut și pentru faptul că a avut pe coloana sonoră o reinterpretare a hitului Love is All Around, denumită Christmas is All Around și care l-a avut interpret pe Billy Mack.

5. Harry Potter and the Philosopher's Stone (2001) - Foarte mulți oameni fac binging în perioada Sărbătorilor pe acest film. Producția lansată în 2001 e bazată pe primul roman din seria Harry Potter și este în același timp și unul dintre cele mai cunoscute filme din istorie. A avut încasări de peste 1 miliard de dolari, la un buget de 125 de milioane de dolari. Din distribuție au făcut parte actori precum Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rubert Grint și John Cleese. La gala Premiilor Oscar din 2002 a avut trei nominalizări.

Comenteaza