Cum să alegi cele mai bune combinații de culori pentru ținutele tale vestimentare

Cum să alegi cele mai bune combinații de culori pentru ținutele tale vestimentare
Cum să alegi cele mai bune combinații de culori pentru ținutele tale vestimentare
Cum să alegi cele mai bune combinații de culori pentru ținutele tale vestimentare

Dacă nu ești sigur de unde să începi când vine vorba de combinarea și potrivirea culorilor, poți lua în considerare utilizarea unei roți a culorilor. O roată de culoare este o diagramă circulară care ilustrează relațiile dintre diferite culori

Isaac Newton a dezvoltat prima variantă în cartea Opticks. Aceasta este asimetrică și conține șapte culori - roșu, portocaliu, galben, verde, albastru, indigo și violet. În 1810, Johann Wolfgang von Goethe a dezvoltat o roată simetrică, cu doar șase culori (a eliminat indigo-ul), care este similară cu cea pe care o folosim în mod obișnuit astăzi. Artiștii și designerii de modă folosesc roți de culoare pentru a crea scheme de culori care produc efectul artistic dorit.

Pentru o perioadă lungă de timp, combinația roșu și negru a stârnit multe controverse. A fost fie apreciată, fie disprețuită. La un moment dat a ieșit din tendințe, dar după aceea, a câștigat din nou popularitate, la fel ca urcușurile și coborâșurile combinației alb-negru. Ambele perechi de culori sunt inspirate din jocuri populare precum ruleta și șahul. Roata ruletei combină frumos culorile roșu și negru cu numere pare și impare, la care se adaugă o notă de alb. În șah, este interesant faptul că jucătorul care mută prima piesă se numește Albul, iar cel de-al doilea este Negrul. Tabla de șah este sursă de inspirație și în design-ul de interior. Multe persoane aleg să își construiască podelele intercalând un pătrat negru cu unul alb.

Singura regulă pe care te poți baza în modă este faptul că tendința care s-a blamat poate chiar ani la rând este exact cea care va avea parte de o renaștere. Ultima dată când intercalarea roșu și negru a fost șic a fost în anii ‘80, când a devenit o semnătură Yves Saint Laurent. Pe podiumul YSL din acele vremuri, negru și roșu erau ceva avangardist și îndrăzneț. Se amesteca exoticul cu îmbrăcămintea impozantă, capitalul cultural și eticheta specifice unei săli de ședințe. Când a revenit în forță, peste mai mult de 30 de ani, combinația amintea de tendințele punk și grunge din anii '90. Kilturile și cămășile în carouri erau articolele pe care se punea accent în alegerea unei garderobe. Astăzi roșu și negru folosite împreună trebuie să fie mai discrete și mai delicate pentru a fi considerate frumoase. Poate o diluare a roșului și o matifiere a negrului ar reuși să inspire mai multă eleganță și rafinament, decât clasicul roșu aprins și negrul lucios al multor modele de pantaloni.

Pe lângă aceste combinații care au devenit clasice în istoria modei și în obiceiurile vestimentare, persoanele care acordă atenție tendințelor anuale pot trece cu vederea roata culorilor, alegând cele mai neconvenționale combinații. Albul merge în general cu orice, dar când este asociat cu movul, îți face pielea să arate cremoasă și emani feminitate și senzualitate mai mult decât atunci când porți doar alb. Această combinație populară pentru anul 2021 este atât de versatilă încât îți permite să incluzi și câteva accesorii aurii sau argintii, transformând astfel o ținută de zi într-un outfit potrivit unei ieșiri nocturne.

Având în vedere că sezonul rece e aproape pe terminate, o combinație vioaie de culori ar putea fi cea mai bună soluție pentru a te asorta cu vestitorii primăverii, ghioceii. Folosite împreună, verdele și galbenul amintesc și de mirosul de iarbă proaspăt tăiată într-o zi caldă de vară, te duc cu gândul la prospețime și la curățenie și, nu în ultimul rând, arată minunat pe aproape toate nuanțele de tenuri. Dacă tenul tău are o nuanță caldă, concentrează-te pe muștar, kaki și verde închis. Dacă ai o piele mai deschisă la culoare, evidențiaz-o printr-un galben strălucitor și un verde irizat. Totul se poate transforma în ceva mult mai interesant dacă adaugi și o piesă vestimentară neutră precum o fustă gri sau o pereche de blugi.

Dacă găsești combinațiile potrivite de culori pentru ținutele tale vestimentare, aspectul general poate fi îmbunătățit considerabil. Prin simpla asociere a culorilor potrivite, poți obține un outfit echilibrat și complet, fără a investi sume mari. Așadar, dacă vrei să dai un impuls stilului tău, nu există o modalitate mai bună decât să fii mai atent unde îți concentrezi atenția: pe roata culorilor, sau în afara ei.

Comenteaza