Protest în Piața Victoriei impotriva măsurilor Guvernului

Protest în Piața Victoriei impotriva măsurilor Guvernului
| Foto: bucurestifm.ro

Peste 300 de oameni s-au strâns, vineri, după ora 17.00, în Piața Victoriei din București.

Peste 300 de oameni s-au strâns, vineri, după ora 17.00, în Piața Victoriei, pentru a protesta față de măsurile adoptate de autorități în contextul epidemiei de COVID-19.

Ei nu poartă mască și nu păstrează distanța minimă de 1,5 metri. La protest participă Adrian Severin, fost europarlamentar, și Bogdan Stanoevici, candidat la alegerile prezidenţiale.

„Jos dictatura!”, „Demisia!”, „România, trezește-te”, „Suntem oameni, suntem frați, nu ne vom lăsa cipați!” sunt cuvinte ce se aud din Piața Victoriei. În fața Palatului Victoria se află tineri, persoane în vârstă și chiar și copii. Oamenii prezenți la protest stau unii lângă alții, unii dintre ei strângându-și mâna sau îmbrățișându-se.

Protestul a fost anunțat pe Facebook, iar oamenii cer:

„Pedepsirea tuturor făptuitorilor care au încălcat legile și Constituția prin instituirea decretului stării de urgență și a tuturor măsurilor ulterioare acestuia, cu complicitatea Parlamentului. (...) Parlamentarii ar fi trebuit să își ceară scuze imediat poporului pe care îl reprezintă și ale cărui interese trebuia să le protejeze. Cea mai bună cale de a-și cere scuze ar fi fost moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban și suspendarea președintelui Iohannis pentru abuz în serviciu și vătămare gravă a drepturilor și intereselor legitime a cetățenilor români. Nu a făcut-o. Așadar, oamenii cer demisia președintelui, a guvernului și sancționarea parlamentarilor complici la emiterea și impunerea decretelor și OUG-urilor ilegale care au încălcat și confiscat drepturile românilor, permițând abuzurile din perioada stării de urgență”.

Comenteaza