Răzvan Prișcă (PNL): Regiunea Mării Negre se confruntă cu numeroase provocări și amenințări în domeniul securității energetice

Răzvan Prișcă (PNL): Regiunea Mării Negre se confruntă cu numeroase provocări și amenințări în domeniul securității energetice

Deputatul liberal consideră că este esențială condamnarea fermă a agresiunii ilegale și nejustificate a Rusiei împotriva Ucrainei.

"În ciuda potențialului său enorm, regiunea Mării Negre se confruntă cu numeroase provocări și amenințări în domeniul securității energetice, din ce în ce mai acute în ultimii ani. Acestea includ competiția pentru resursele de energie, amenințările la adresa infrastructurii critice, vulnerabilitățile în ceea ce privește securitatea de transport dar și impactul schimbărilor climatice asupra resurselor naturale", a declarat deputatul PNL Răzvan Prișcă.

Parlamentarul consideră că nu poate fi ignorată influența crescândă și agresivă a Federației Ruse în regiune.

"Atât prin intermediul politicilor sale energetice, cât și prin multe alte mijloace convenționale sau hibride, Rusia încearcă să își consolideze o prezență din ce în ce mai puternică, generând preocupări serioase privind securitatea și suveranitatea statelor vecine", a precizat deputatul liberal.

"În acest sens, în marja Forumului Mării Negre, eveniment organizat alături de colega mea, doamna senator Roberta Anastase, și de distinșii parteneri de la George C. Marshall Center, am atras atenția asupra faptului ca este esențial să condamnăm ferm agresiunea ilegală și nejustificată a Rusiei împotriva Ucrainei. Această acțiune, nu numai că încalcă principiile fundamentale ale dreptului internațional, dar subminează și stabilitatea și securitatea în întreaga regiune a Mării Negre. Este imperativ ca partenerii internaționali ai statelor libere și democratice să se opună cu hotărâre unor astfel de acțiuni agresive și să sprijine statele agresate. Tocmai de aceea, sprijinul nostru pentru Ucraina trebuie să fie constant și ferm, atât timp cât este nevoie", a concluzionat Răzvan Prișcă.

Comenteaza