Procesiune religioasă în centrul Clujului. Prima împărtăşanie pentru 31 de copii

Procesiune religioasă în centrul Clujului. Prima împărtăşanie pentru 31 de copii
Episcopul Greco-catolic de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihălmeanu, zeci de preoţi şi în jur de 200 de credincioşi au condus, duminică la altar, 31 de copii clujeni în veşmânt de sărbătoare pentru a primi Prima Sfântă Împărtăşanie. Procesiunea a avut loc pe traseul Catedrala “Schimbarea la Faţă” de pe Bulevardul Eroilor - Catedrala în construcţie a Martirilor şi Mărturisitorilor sec. al XX-lea din Piaţa Cipariu.

Cu o zi înainte, copiii au făcut prima lor spovedanie şi totodată le-au fost testate cunoştinţele de religie şi s-au dovedit conştienţi de importanţa şi semnificaţia momentului primirii Sfintelor Taine. Pregătirea le-a fost făcută în cadrul Departamentului de cateheză al Eparhiei de Cluj-Gherla, coordonat de Marius Furtună.

Sosind la Catedrala din Piaţa Cipariu, copiii au fost întâmpinaţi cu o ploaie de petale colorate de flori, apoi au fost invitaţi în Aula „Iuliu Hossu", unde au avut câteva momente de dialog cu Preasfinţia Sa Florentin. A urmat, în capela „Sf. Iosif", celebrarea Sfintei Liturghii Arhiereşti a copiilor. La momentul rânduit copiii au fost invitaţi să facă Profesiunea de credinţă şi apoi, din mâinile Episcopului eparhial, au primit Prima Sfântă Împărtăşanie.

Luând cuvântul, PS Florentin a reamintit tema Evangheliei Duminicii Mironosiţelor, fidelitatea în credință. „Nu este suficient să mărturisim prin cuvinte credința noastră, este mai important să rămânem fideli în credința pe care o profesăm până la sfârșitul vieții noastre. Este exemplul femeilor purtătoare de mir din evanghelia acestei duminici, care, întâlnindu-se cu Cel Înviat, au devenit mesagere ale lui Hristos. Este ceea ce dorim acestor tineri copilași: le dorim ca întâlnirea cu Hristos Înviat din sufletele lor să-i transforme în adevărați mesageri ai lui Hristos".

Preasfinţia Sa a subliniat: „Nu uitați că primii formatori ai copiilor sunteți dumneavoastră, familiile lor. În familie se validează învățătura pe care o dă Biserica și Şcoala. În fiecare casă trebuie să existe colțul de rugăciune în familie şi flacăra pe care astăzi am aprins-o în sufletele lor prin primirea Sfintelor Taine, Trupul şi Sângele Domnului, nu trebuie să se stingă!
Mulțumim părinților că au înțeles acest mesaj și au fost astăzi aici alături de copiii lor și pentru că le oferă un bun exemplu prin viața lor spirituală. Un bun exemplu de trăire a credinţei creştine încercăm cu toţii să îl oferim tinerilor noștri copilași, generația de mâine a țării noastre".

Comenteaza