Live Video Foto Mii de persoane au participat la slujba de înmormântare a PS Florentin Crihălmeanu

Slujba de înmormântare a episcopului greco-catelic de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihălmeanu, a avut loc pe esplanada din fața Catedralei din Piața Timotei Cipariu.

La slujba de înmormântare a Episcopului Greco-Catolic Florentin Crihălmeanu s-au adunat, sâmbătă, mii de clujeni, procesiunea fiind condusă de zeci de preoți. A fost prezent şi mitropolitul Clujului, Andrei Andreicuţ, care a suferit la rândul său de COVID. 

Unul dintre mesajele de condoleanţe a fost transmis chiar de Papa Francisc:  „Am aflat cu durere vestea trecerii la Domnul a Preasfinţiei Sale Florentin Crihălmeanu, episcop eparhial de Cluj-Gherla şi, înălţând rugăciuni fierbinţi către Dumnezeu, pentru a-i oferi acestui zelos păstor răsplata promisă slujitorilor săi fideli, doresc să-mi manifest apropierea spirituală şi mă unesc la doliul acestei biserici. Exprimându-mi sincere condoleanţe Preafericirii voastre, preoţilor, persoanelor consacrate şi credincioşilor Eparhiei de Cluj-Gherla, împart din inimă tuturor binecuvântarea apostolică”, se arată în mesajul Papei Francisc, citit la slujba de înmormântare de către unul dintre preoţii participanţi.

Reamintim că Episcopul Florentin Crihălmeanu a decedat în după-masa zilei de 12 ianuarie, chiar înainte să-i expire perioada de carantinare de două săptămâni. El fusese diagnosticat cu infecție cu coronavirus în ultima zi a anului 2020. În 2 ianuarie, a fost internat pentru o zi la spitalul municipal „Clujana”. Aici concluzia medicilor a fost că forma infecției e una ușoară, că nu necesită internare, și i-au recomandat episcopului un tratament medicamentos acasă. Crihălmeanu urma să rămână în izolare la domiciliu până în 13 ianuarie. Acesta „s-a stins subit din viață” la Mănăstirea Congregației Surorilor Maicii Domnului din Cluj-Napoca, unde se autoizolase.

 

Comenteaza