Când se distribuie Paștile și când se aduce Lumina Sfântă

Când se distribuie Paștile și când se aduce Lumina Sfântă

Sfintele Paști și Lumina Sfântă vor fi distribuite populației, la cerere, de către personalul clerical însoțit de voluntari, care vor avea echipament de protecție.  

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat miercuri seara că a semnat un nou acord între MAI şi Biserica Ortodoxă, după ce președintele Klaus Iohannis a cerut să fie revizuit protocolul anterior. 

Astfel, Pâinea sfințită (Paștile) se va distribui la domiciliul credincioșilor vineri și sâmbătă, în intervalul orar 8:00 - 17:00, și în prima zi de Paști, între 6:00 și 12:00, iar Lumina Sfântă se va distribui sâmbătă, 18 aprilie 2020, începând cu ora 20:00.

Enoriașii vor primi Lumina Sfântă și pâinea sfințită din pragul casei sau de la fereastră, iar în cazul blocurilor de locuințe, va fi desemnat un reprezentant al asociației de locatari, care va purta echipament de protecţie, mască şi mănuşi și care le va distribui apoi locatarilor.

Slujbele religioase se vor oficia fără participarea credincioșilor în incinta sau în curtea bisericilor, cu îndrumarea oficialilor Bisericii și prevederilor din Ordonațele militare, fără participarea creștinilor în incinta bisericilor, sau în curtea acestora sau apropierea bisericilor.

Comenteaza