Declaraţie la Cluj. Papa Francisc este aşteptat anul viitor România

Declaraţie la Cluj. Papa Francisc este aşteptat anul viitor România
Arhiepiscopul Romano-Catolic de Bucureşti, IPS Ioan Robu, a declarat, vineri, la Cluj, că ”aproape sigur” Papa Francisc va vizita România în cursul anului viitor, el explicând că vizita va coincide şi cu momentul beatificării a şapte episcopi greco-catolici martiri.

"Nu avem detalii deosebite. Sfântul Părinte a fost invitat din partea Conferinţei Episcopilor Catolici, de asemenea din partea Preşedinţiei şi suntem informaţi că şi Patriarhia, patriarhul României i-a trimis vorbă Sfântului Părinte că este aşteptat în România, aşa încât nu ştim când va veni, dar suntem aproape siguri că va veni anul viitor. Am putea să vedem legătura care există între vizita Papei şi beatificarea episcopilor greco-catolici, pentru că nu ştim când va veni Sfântul Părinte, dar credem că va fi de acord Suveranul Pontif să facă această beatificare odată cu vizita în România. Eventualele întârzieri în procesul de pregătire a beatificării la Roma pot fi grăbite dacă vizita Papei Francisc va avea un termen exact. Atunci se vor pune de acord ca tot ceea ce înseamnă proces de beatificare să fie făcut într-un timp mai scurt", a spus arhiepiscopul Robu, citat de news.ro. 

Potrivit acestuia, vizita va coincide cu ceremonia de beatificare a şapte episcopi greco-catolici martiri care şi-au pierdut viaţa în timpul regimului comunist între 1950-1970.

 

Etichete
Comenteaza