Episcopul Florentin Crihălmeanu a deschis Anul Milostivirii

Episcopul Florentin Crihălmeanu a deschis Anul Milostivirii
PS Florentin, episcop greco-catolic de Cluj-Gherla, a deschis Poarta Sfântă la Catedrala Schimbarea la Faţă din Cluj-Napoca, inaugurând astfel Anul Milostivirii.

Preoţii, persoanele consacrate şi cei  500 de credincioşi prezenţi la ceremonia religioasă şau trecut prin Poarta Sfântă pentru a intra în lumina Milostivirii lui Dumnezeu, invocată pe 8 decembrie de către Papa Francisc. După ce s-a trecut prin Poarta Sfântă din Catedrala din Cluj PS Florentin, alături de 20 de preoţi, a celebrat Sfânta Liturghie Arhierească Solemnă.

În cadrul celebrării doi studenţi teologi, Andrei şi Emanuel, au fost hirotesiţi lectori, pornind astfel pe drumul slujirii lui Hristos în Biserică. Răspunsurile liturgice au fost date de corul Magnificat al catedralei. Înainte de momentul rostirii Crezului toţi credincioşii au fost invitaţi să îşi reînnoiască în mod public promisiunile făcute la botez.

La finalul Jertfei Liturgice s-au făcut rugăciunile rânduite, după care episcopul eparhial a dat binecuvântarea pentru dobândirea indulgenţei plenare (iertarea deplină a păcatelor mărturisite), unul dintre harurile dobândite cu ocazia deschiderii Anului Milostivirii. În încheiere, PS Florentin a împărţit iconiţe cu logo-ul Anului Milostivirii şi binecuvântare tuturor celor prezenţi.

Comenteaza