Breaking news Hristos a înviat! Nimeni nu trebuie să fie trist

Hristos a înviat! Nimeni nu trebuie să fie trist
Hristos a înviat!

Dragi cititori, sărbătoarea Paştilor este considerată a fi una a bucuriei date de vestea Învierii. O veste care, până la Înălţarea Domnului, respectiv timp de 40 de zile, se regăseşte în salutul "Hristos a înviat!", la care se răspunde cu "Adevărat a înviat!".

De Paşti, spun preoţii, nimeni nu trebuie să fie trist, nimeni nu trebuie să plângă, bucuria fiind sentimentul predominant. Vă dorim ca acest moment de fericire să vă găsească sănătoși, alături de cei care vă sunt dragi. Să uitați puțin de grijile sau stresul cotidian și să le zâmbiți părinților voștri, copiilor voștri, partenerilor voștri de viață.

Potrivit Bibliei, sâmbăta Hristos a murit pe cruce, iar în acel moment s-a cutremurat pământul, iar soarele s-a întunecat. Seara, trupul său a fost luat de Iosif şi Nicodim din Arimateea, care l-au îngropat într-un mormânt săpat în piatră. În dimineaţa zilei de duminică, Maria, mama lui Iisus, şi Maria Magdalena au mers la mormânt, însă nu l-au mai găsit acolo, semn că Hristos a înviat.

Lumina Sfântă de la Ierusalim este adusă sâmbătă seara, cu un avion special, la Aeroportul "Henri Coandă" Bucureşti, de unde este dusă cu avioane de mici dimensiuni şi în Bacău, Iaşi, Suceava, Sibiu, Cluj-Napoca, Baia Mare, Satu Mare şi Timişoara, pentru clerul şi credincioşii ortodocşi din aceste zone.

Data sărbătoririi Paştelui are la bază două fenomene astronomice: echinocţiul de primăvară şi mişcarea de rotaţie a Lunii în jurul Pământului. Astfel, Paştele este sărbătorit în duminica imediat următoare primei luni pline de după echinocţiul de primăvară.

Comenteaza