Icoana făcătoare de minuni de la Nicula, în procesiune pe străzile din Cluj-Napoca

Icoana făcătoare de minuni de la Nicula, în procesiune pe străzile din Cluj-Napoca

Arhiepiscopia Clujului anunță că va scoate în procesiune Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Nicula, în ziua de vineri, la sărbătoarea Izvorului Tămăduirii.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Vineri, Icoana făcătoare de minuni de la Nicula va fi scoasă în procesiune în orașele Cluj-Napoca și Bistrița.

"Pentru a oferi o mângâiere sufletească bolnavilor, care suferă în spitale sau la casele lor de pe urma noului coronavirus, dar și pentru a-i întări pe medici și pe cei care muncesc în spitale pentru ușurarea suferințelor fraților noștri, Arhiepiscopia Clujului va scoate în procesiune Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Nicula, în ziua de vineri, 24 aprilie 2020, la sărbătoarea Izvorului Tămăduirii", se arată într-un comunicat al Arhiepiscopiei.

Icoana va fi purtată în procesiune, într-o mașină, în spațiul deschis din spate, în Cluj-Napoca, în intervalul orar 10-12 și în Bistrița, în intervalul orar 15-17. Mașina care va purta Icoana va merge, în intervalul menționat, fără oprire în zona spitalelor și a principalelor biserici.

"Credincioșii, medicii, personalul medical, precum și pacienții sunt rugați să respecte cu strictețe măsurile de siguranță sanitară și de distanțare, să nu iasă din case sau spitale, ci să urmărească întreaga procesiune de la ferestre, rugându-se Maicii Domnului.

Prin acest gest, Arhiepiscopia Clujului vrea să-i asigure pe toți de întreaga solidaritate sufletească, de rugăciunile ierarhilor și ale preoților pentru tot sufletul creștinesc cel necăjit și întristat și mai ales de binefăcătoarea mijlocire a Sfintei Fecioare, prin icoana sa făcătoare de minuni, care aduce mângâiere în credință și întărire în nădejde", mai precizează Arhiepiscopia Clujului.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza