Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan. Minunea care are loc în fiecare an, pe 8 mai, la mormântul „ucenicului pe care îl iubea Iisus”

Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan. Minunea care are loc în fiecare an, pe 8 mai, la mormântul „ucenicului pe care îl iubea Iisus”

Pe 8 mai, credincioșii îl celebrează pe Sfântul Apostol și Evanghelist loan Teologul, numit „ucenicul pe care îl iubea Iisus”.

Sfântul Apostol Ioan, supranumit și ,,Teologul” pentru profunzimea Evangheliei sale, ,,ucenicul iubit al lui Iisus”, cel care și-a rezemat capul pe pieptul Mântuitorului la Cina cea de Taină, a fost cel mai tânăr dintre apostolii Domnului.

Sfântul Apostol Ioan este prăznuit de trei ori pe an, însă în ziua de 8 mai este sărbătorit în cinstea minunii care are loc, în fiecare an, în această zi, la mormântul său, când în acel loc izvorăște, din Suflarea Duhului Sfânt, o pulbere sfântă, pe care localnicii o numesc „mană”. Această pulbere divină este cunoscută pentru darurile ei vindecătoare, atât pentru suflet, cât și pentru trup..

Sfântul Apostol Ioan a fost fiul pescarului Zevedeu și al mironosiței Salomeea, din localitatea Betsaida, din Galileea. La început, a fost ucenic al Sfântului Ioan Botezătorul. Împreună cu fratele său, Iacov, a fost chemat de Mântuitorul Iisus Hristos să-L urmeze. Ioan a fost cel mai tânăr dintre Apostolii Domnului.

El este singurul dintre ucenici care nu L-a părăsit nicio clipă pe Iisus și a rămas cu El până sub picioarele crucii, când Iisus i-o încredințează pe mama Sa:

,,Și stăteau lângă crucea lui Iisus mama Lui și sora mamei Lui, Maria lui Cleopa și Maria Magdalena. Deci Iisus, văzând pe mama Sa și pe ucenicul pe care îl iubea stând alături, a zis mamei Sale: Femeie, iată fiul tău! Apoi a zis ucenicului: Iată mama ta! Și din ceasul acela ucenicul a luat-o la sine”.

Comenteaza