Noul episcop greco-catolic de Cluj-Gherla, PS Claudiu Lucian Pop, va fi înscăunat sâmbăta

Noul episcop greco-catolic de Cluj-Gherla, PS Claudiu Lucian Pop, va fi înscăunat sâmbăta

Sâmbătă, 24 aprilie 2021, va avea loc la Cluj-Napoca înscăunarea noului episcop greco-catolic, Preasfinția Sa Claudiu Lucian Pop.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Sfântul Părinte Papa Francisc și-a dat acordul, la data de 14 aprilie, pentru alegerea canonică făcută de către Sinodul Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică, în data de 12 aprilie, la Blaj, ca în Scaunul episcopal de Cluj-Gherla să fie transferat Preasfințitul Claudiu Lucian Pop, până în prezent Episcop al Curiei Arhiepiscopale Majore.

Ca urmare, Eparhia de Cluj-Gherla își așteaptă noul Întâistătător, pe Preasfințitul Părinte Claudiu. 

Noul episcop greco-catolic de Cluj-Gherla, PS Claudiu Lucian Pop, va fi înscăunat sâmbăta

În acest Scaun episcopal, cu vrednicie au stat Episcopul unirii – acum Fericitul Episcop Iuliu Hossu –, bunul Arhiepiscop George Guțiu și făcătorul de pace Episcop Florentin Crihălmeanu, cei care acum se roagă pentru Biserica și poporul lor în fața Tronului lui Dumnezeu. Înscăunarea Preasfințitului Părinte Claudiu, ca Eparh de Cluj-Gherla, va avea loc sâmbătă, 24 aprilie, începând cu ora 11.00, în cadrul Sfintei Liturghii care se va celebra pe esplanada din fața Catedralei Martirilor și Mărturisitorilor sec. al XX-lea din Piața Cipariu, Cluj-Napoca.

Celebrarea solemnă se va desfășura în prezenţa delegatului oficial al Preafericitului Părinte Cardinal Lucian, Preasfințitul Părinte Mihai, Episcopul Eparhiei Greco-Catolice de București, în prezența delegatului Nunţiului Apostolic în România și Republica Moldova, asistați fiind de majoritatea episcopilor catolici din România, precum și de alți episcopi sosiți de peste hotare.

În cadrul ceremoniei de înscăunare, Preasfințitul Părinte Claudiu va purta crucea Fericitului Cardinal Iuliu Hossu, îi va fi data mantia arhierească a Înalt Preasfințitului Părinte Arhiepiscop George Guțiu, iar toiagul arhieresc pe care-l va primi va fi cel al vrednicului de pomenire Episcop Florentin Crihălmeanu. Toate acestea reprezintă dorința noului Arhiereu de a se înscrie în linia slujirii plină de credință, speranță și iubire pe care au urmat-o acești înaintași ai săi în Scaunul arhieresc al Eparhiei de Cluj-Gherla. 

În încheierea ceremonialului, Preasfințitul Părinte Claudiu, în calitate de Episcop Eparhial de Cluj-Gherla, va primi mesajele din partea autorităților bisericești, din partea autorităților Statului precum și salutul reprezentanților preoților, persoanelor consacrate, credincioșilor și ai diferitelor asociații din Eparhia de Cluj-Gherla.  

„Invitația noastră este adresată tuturor preoților, persoanelor consacrate, credincioșilor din întreaga Biserică Greco-Catolică și tuturor oamenilor de bine de a fi prezenți și de a se uni în rugăciune pentru a-l primi așa cum se cuvine pe cel pe care Dumnezeu l-a rânduit să conducă pe drumul credinței Eparhia noastră", a îndemnat Mons. Marius Cerghizan, preotul numit să asigure buna administrare a Eparhiei după trecerea la Casa Tatălui ceresc a Preasfinției Sale Florentin.

Totodată, toți participanții la evenimentul istoric programat la Cluj-Napoca sunt chemați să respecte normele sanitare în vigoare pentru perioada de pandemie.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza