Pelerinii din Cluj au mers la înscăunarea noului episcop romano-catolic

Pelerinii din Cluj au mers la înscăunarea noului episcop romano-catolic

Mii de pelerini din toată țara au venit la Alba Iulia, la înscăunarea noului arhiepiscop romano-catolic. 

În Cetatea Alba Carolina, sâmbătă, sute de persoane mergeau din toate părțile fortificației într-un singur punct: esplanada din fața Catedralei Romano Catolice Sfântul Mihail, conform Alba 24. Din zecile de autocare au parcat, din toate colțurile cetății, pelerini de toate vârstele coborau și mergeau în grupuri către catedrală.

Pelerini veniți din mai multe localități ale României au venit cu un singur gând la Alba Iulia: să asiste la înscăunarea celui ce va fi noul arhiepiscop romano-catolic de Alba Iulia, Gergely Kovacs. Printre pelerinii veniți la Alba Iulia erau Ana și Dora, două tinere venite din Dej să se roage pentru cei nevoiași.

Ele fac parte din Asociația Punct Inima, din Cluj. Asociația se ocupă de persoanele nevoiașe, atât prin îngriirea lor, dar mai ales prin rugăciune. „Ne bucurăm să fim aici, împreună, pentru noi acest eveniment este foarte important, să fim alături de foarte multă lume și să împărțim bucuria pe care o avem în sufletul nostru”, au declarat cele două fete.

Potrivit Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba, la ora 10:00, în Cetatea Alba Carolina erau deja peste 1.000 de persoane prezente la eveniment, dar numărul lor fiind continuă creștere.

Comenteaza