Peste o mie de persoane au participat la procesiunea de Rusalii din centrul Clujului

Peste o mie de persoane au participat la procesiunea de Rusalii din centrul Clujului
Peste o mie de credincioși au participat la procesiunea religioasă de Rusalii organizată la Catedrala Mitropolitană din Cluj Napoca. Deși în timpul procesiunii a început să plouă, oamenii au continuat să se roage și au parcurs întreg traseul ceremoniei religioase.

Procesiunea reînvie o veche tradiţie din Ardeal ce are în centrul ei rugăciunea pentru roadele pământului şi pentru mediul încojurător, la sărbătoarea Pogorârii Duhului Sfânt. Zeci de preoți, alături de mitropolitul Clujului, Înaltpreasfinţitul Andreicuț, și peste o mie de credincioși au luat parte la ceremonie.

"Învăţătura Rusaliilor este că toţi creştinii suntem chemaţi să devenim misionari într-o lume în care se cunoaşte prea puţin despre mântuirea pe care ne-a adus-o Iisus Hristos. Viaţa noastră să fie contaminantă pentru cei care nu au o practică religioasă. Sfânta Treime le ocroteşte pe toate, din nefericire, noi oamenii le pângărim pe toate", a spus IPS Andrei Andreicuţ.

Dacă în momentul începerii slujbei, afară era soare, clujenii au fost puși la încercare ploaie. Vremea capricioasă nu i-a speriat însă pe credincioși, ci aceștia au rămas în continuare să se roage, cu credința că ploaia în această zi sfântă este un semn bun.

"Am venit la slujbă și dacă am venit am rămas aici chiar dacă a înbceput ploaia. De altfel, să sperăm că ploaia înseamnă belșug, dar o putem asocia și cu spălarea păcatelor", spune o femeie care a venit la slujba de la Catedrala Mitropolitană.

"Cred că e o sarbatoare foarte frumoasă, minunată, la fel de importantă ca săbătoarea de Craciun sau ca ziua de Paști. Iar ploaia în ziua de Rusalii cred că înseamnă bogăție și bucurie", menționează un credincios.

După încheierea procesiunii, în faţa Catedralei Mitropolitane s-a oficiat slujba sfinţirii mici a apei, iar preoții au rostit rugăciuni pentru natură.

 

Comenteaza