Procesiune de Rusalii, la Cluj

Procesiune de Rusalii, la Cluj
Mii de credincioși au participat, duminică, la Cluj-Napoca, la tradiționala procesiune de Praznicul Pogorârii Sfântului Duh.

Procesiunea de Rusalii desfășurată pe străzile din centrul orașului continuă o mai veche tradiție din Ardeal prin care preoții se roagă pentru roadele pămăntului și pentru mediul incojurator.

În fruntea preoților slujitori din Cluj s-au aflat Î.P.S. Mitropolitul Andrei, P.S. Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei și P.S. Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei.

După încheierea slujbei Vecerniei plecării genunchilor, săvârșită de Părintele Mitropolit Andrei pe platoul din faţa Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca, Procesiunea de Rusalii a pornit, pentru al șaptelea an consecutiv, din faţa Catedralei şi a continuat pe traseul: Piaţa Avram Iancu - B-dul 21 Decembrie 1989 - PiaţaUnirii - B-dul Eroilor - Piaţa Avram Iancu, după care întregul sobor a revenit în faţa Catedralei Mitropolitane, unde s-a săvârșit slujba de sfințire a apei.

Vorbind despre momentul Pogorârii Sfântului Duh, I.P.S. Mitropolitul Andrei a spus că "aceasta este Minunea cea Mare când, în mod văzut, a fost întemeiată biserica creștină prin coborârea Sfântului Duh. (...) Învățătura pe care o tragem este că, noi toți creștinii, suntem chemați să devenim misionari într-o lume în care, mai mult sau mai puțin, se cunoaște despre Mântuirea pe care Domnul Nostru Isus Hristos ne-A adus-o", adăugând că viața credincioșilor "trebuie să fie contaminantă pentru cei ce nu au o practică religioasă deosebită".

Comenteaza