Salina Turda, prima în topul locațiilor subterane de vizitat, întocmit de o publicație spaniolă

Salina Turda, prima în topul locațiilor subterane de vizitat, întocmit de o publicație spaniolă

O revistă spaniolă a plasat Salina Turda din județul Cluj pe locul întâi printre recomandările locațiilor subterane din întreaga lume pe care merită să le vizitezi.

Este vorba despre o listă de recomandări pentru "10 aventuri subterane fascinante pe care ar trebui să le încercați", întocmită de revista El Pais

"Exploatată încă din anul 1075, spațiul nu este pătruns de razele soarelui, în schimb sunt reflectoare puternice și neoane care îi conferă o luminozitate spectrală. Restul surprizelor oferite de vechea mină sunt roata ei subterană Ferris, micul său lac cu bărci pe care te poți plimba cu vâsle și chiar o sală de concerte și minigolf", se arată în articol.

Pe lista deschisă de Salina Turda se mai află Catacombele din Napoli, peștera de cristal din Pulpi, Muzeele metrourilor din Moscova, Budapesta sau New York, buncărele din Praga și insula Jersey, templul din Zipaquira, băile publice subterane din Londra, cinematograful subteran din Viena, fostele temnițe din Granada, Yorkshire și Chillon, peșterile din Škocjan și Waitomo.

 

loading...
Comenteaza