S-au reluat operaţiile de transplant la Cluj

S-au reluat operaţiile de transplant la Cluj
Rinichii unui donator în moarte cerebrală, a cărui inimă a ajuns la Târgu-Mureş, au fost transplantaţi, vineri, la doi pacienţi, la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca.

Primele transplanturi, după scandalul din sistem, au fost efectuate,vineri, la Mureş şi Cluj. 

Coordonatorul Centrului Regional de Transplant Cluj, Dan Luscalov, a declarat corespondentului MEDIAFAX că rinichii donatorului în moarte cerebrală - o pacientă de 34 de ani din judeţul Harghita, victima unui accident rutier, a cărei inimă a fost transplantată la Târgu-Mureş - au fost transplantaţi, vineri, la doi pacienţi la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca.

"Transplanturile nu s-au întrerupt la ICUTR, ceea ce am spus noi a fost că, din cauza discuţilor din presă şi a scandalului creat, vor scădea numărul donatorilor în moarte cerebrală. Nu au fost până acum donatori. Este primul donator în moarte cerebrală după trei săptămâni. La ICUTR au fost realizate, vineri, două transplanturi de rinichi la doi pacienţi, la o fată de 23 de ani din Braşov şi la un tânăr de 28 de ani din judeţul Brăila, care se simt bine", a spus Luscalov.

La Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu-Mureş, secţia Chirurgie Cardiovasculară Adulţi şi Copii, s-a efectuat un transplantul de cord.

Comenteaza