Ministerul Sănătăţii: ICUTR Cluj-Napoca este acreditat pentru transplant pancreatic

Ministerul Sănătăţii: ICUTR Cluj-Napoca este acreditat pentru transplant pancreatic
Potrivit Ministerului Sănătăţii, Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal (ICUTR) Cluj-Napoca a fost acreditat în vederea activităţii de prelevare şi transplant pancreatic în 2013.

Ca urmare a informaţiilor apărute recent în spaţiul public cu privire la efectuarea transplantului renal şi de pancreas în cadrul Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal din Cluj Napoca, Ministerul Sănătăţii anunţă că operaţiile relizate în respectiva unitate sanitară sunt legale.

"Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca a fost acreditat în vederea activităţii de prelevare şi transplant pancreatic pentru o perioadă de cinci ani prin ordinul ministrului Sănătăţii nr. 1384 din data de 15 noiembrie 2013", se arată în comunicatul Ministerului Sănătăţii.

La ICUTR din Cluj, conform datelor furnizate de conducerea clinicii, după acreditare, în perioada 2014-2016 a fost realizat un număr de 14 intervenţii chirurgicale care au inclus transplantul de pancreas, 10 transplanturi combinate de rinichi şi pancreas şi două transplanturi solitare de pancreas, în 2014, iar în anii 2015 şi 2016 a fost efectuat câte un transplant combinat de rinichi şi pancreas, anunţă Ministerul Sănătăţii.

 

 

Comenteaza