Criză de medici de urgenţă în spitale. La UPU Cluj e nevoie de 10 medici

Criză de medici de urgenţă în spitale. La UPU Cluj e nevoie de 10 medici
Gărzi epuizante, cu medici puţini şi intervenţii din ce în ce mai multe, care cresc timpul de aşteptare. Sute de posturi de medici de urgenţă sunt libere în spitalele din ţară şi, deşi se organizează concurs an de an, nu există candidaţi, pentru că mulţi aleg să plece în străinătate.

Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) Cluj-Napoca ar avea nevoie de 10 medici de urgenţă pentru completarea posturilor, dar nu pot avea loc angajări deoarece nu se ştie valoarea contractului cu CJAS pe acest an şi nici valoarea salariilor.

Medicul şef al UPU Cluj-Napoca, Adela Golea. că ar putea fi angajaţi, în prima fază, 3 medici de urgenţă, în condiţiile în care nu sunt suficienţi absolvenţi în această specializare.

„La UPU Cluj-Napoca nu putem spune că avem o criză de personal, avem o încadrare de 80% din ceea ce înseamnă medici, din 36,5 posturi avem 27 angajaţi. Medici doritori să se angajeze la noi ar fi, problema este legată de buget. Putem angaja dacă vom avea buget, încă nu ştim valoarea contractului cu CJAS şi nici valoarea salariilor. Chiar 10 medici de urgenţă nu vom putea angaja, pentru că nu avem absolvenţi, dar 2-3 absolvenţi am găsi, sunt 3 care fac gărzi acum în UPU", a spus Golea.

 

Comenteaza