10 alimente care balonează. Nu le mânca dacă vrei să ai abdomenul plat, la plajă

10 alimente care balonează. Nu le mânca dacă vrei să ai abdomenul plat, la plajă
| Foto: https://www.andreearaicu.ro/

Dacă îți dorești să mergi pe plajă și vrei să ai un abdomen sculptat, fă sport, dar evită totodată şi următoarele alimente care te balonează.

Balonarea abdominală apare atunci când tractul gastrointestinal se umple cu aer sau cu gaze. Majoritatea persoanelor descriu fenomenul de balonare ca pe o senzație de umflare abdominală și de sațietate excesivă. 

Abdomenul se poate umfla la modul propriu și se poate simți tensionat la apăsare și dureros. Balonarea este adesea însoțită de dureri, flatulență (gaze excessive), eructații dese (râgâit) și senzație generală de disconfort, scrie doc.ro

Balonarea, deși nu este periculoasă pentru sănătate, îți poate face probleme atunci când muncești, te miști sau te afli într-un context social sau recreativ, cum ar fi vacanţa pe litoral. Balonarea poate apărea la orice vârstă și, de regulă, simptomele nu durează mai mult de câteva ore. 

Eructațiile și flatulența sunt două soluții pentru eliminarea aerului din corp. Transportul lent al gazelor, adică golirea încetinită a conținutului stomacal, pe lângă acumularea de gaze, pot duce la balonare și la tensiune abdominală. 

Iată o listă cu 10 alimente care balonează:
Broccoli
Fructe uscate
Băuturi acidulate
Înghețată
Mezeluri 
Porumb fiert
Bere
Pepene Roșu
Cocktailuri cu sau fără alcool

Există însă destule alimente care nu balonează și, în plus, ajută la menținerea unei siluete armonioase. 

Iată o listă cu 10 alimente care NU te balonează:
Afinele
Morcovii
Carnea de pui
Castraveţii
Terciul de ovăz
Strugurii
Peştele
Ouăle
Dovleceii
Quinoa

Comenteaza