10 bebeluşi, diagnosticaţi cu COVID-19 în spital. Mamele lor au rezultat negativ la testare

10 bebeluşi, diagnosticaţi cu COVID-19 în spital. Mamele lor au rezultat negativ la testare

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a solicitat Direcţiei de Sănătate Publică Timişoara verificări urgente la Spitalul Municipal Timişoara, unde 10 bebeluşi au fost diagnosticaţi cu noul COVID-19, în condiţiile în care mamele lor au rezultat negativ la testare.

„Din primele informaţii , la spitalul municipal au fost recoltate probe de la 49 de mame şi tot atâţia nou născuţi în data de 01 aprilie 2020. Testele au fost lucrate în 5 şi 6 aprilie 2020. Rezultatele testelor arată un număr de 10 nou născuţi pozitiv la COVID-19”, au transmis, luni seara, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru cere verificări de urgenţă în acel spital.

Reprezentanţii MS menţionează că testele mamelor acestor nou-născuţi sunt negative.

„Un număr de 9 mame împreună cu nou-născuţii lor au fost externate deja, în perioada 2- 4 aprilie 2020, în unitatea sanitară fiind în continuare internată o singură mamă”, se arată în informarea MS.

Ministrul Tătaru a solicitat demararea de urgenţă a anchetelor epidemiologice, izolarea la domiciliu a persoanelor externate şi retestarea tuturor persoanelor.

Olimpia Oprea, managerul Spitalul Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara, a declarat, luni seara, că a încercat să oprească plecarea mămicilor acasă până la sosirea rezultatelor.

„Eu am încercat să opresc să plece mămicile acasă până avem rezultatele, dar nu s-a putut pentru că directorul DSP a impus să le lăsăm să plece, să nu le ţinem până primim rezultatele”, a declarat, pentru MEDIAFAX, managerul Olimpia Oprea.

Comenteaza