12 cazuri noi la Cluj. De ce GCS a raportat ZERO

12 cazuri noi la Cluj. De ce GCS a raportat ZERO

Grupul de Comunicare Strategică a raportat joi ZERO cazuri noi de COVID-19 la Cluj, în timp ce în informarea pe județ sunt raportate 12. Prefectul Mircea Abrudean a explicat de unde apar diferențele.

Potrivit informării transmise de Prefectura Cluj, în ultimele 24 de ore, 12 persoane din județul Cluj au fost depistate pozitiv cu coronavirus și au fost internate în spitalele dedicate COVID-19.

Pe de altă parte, la distribuția celor 1.356 de noi cazuri pe județe, potrivit datelor transmise de GCS, la nivelul județului Cluj, în ultimele 24 de ore, nu a fost înregistrat niciun caz nou. 

Prefectul Mircea Abrudean spune că neconcordanța de cifre care apare uneori în informările INSP zilnice  este o consecință a diferențelor care apar între orele de raportare și de felul în care GCS le înregistrează și raportează.

“Așa cum am mai spus, diferențele apar în funcție de orele de raportare, de momentul în care sunt înregistrate în sistem“, a explicat prefectul Clujului Mircea Abrudean, pentru Ziua de Cluj.

Situația epidemiologică în județul Cluj se prezintă astfel:

Joi, 216 de persoane diagnosticate cu COVID-19 sunt internate în cele două spitale dedicate din Cluj-Napoca, dintre care 202 de persoane provin din județul Cluj.

Numărul persoanelor internate pe secțiile ATI de la Cluj a ajuns la 13, din care 12 provin din județ.

În spitalele clujene au fost vindecați, până acum, 658 de bolnavi cu COVID-19, din care 515 din județul Cluj.

De asemenea, până în prezent, 38 de pacienți cu COVID-19 tratați la Cluj-Napoca au murit, din care 23 provin din județul Cluj.

Comenteaza