127 de cazuri cu Delta în România. Zonele cu cele mai multe infectări

127 de cazuri cu Delta în România. Zonele cu cele mai multe infectări

Președintele CNCAV, Valeriu Gheorghiță, a anunțat că, până la finalul săptămânii trecute, în România au fost confirmate 127 de cazuri de COVID-19 cu varianta Delta.

Gheorghiță a precizat că doar în ultima săptămână au fost înregistrate alte 26 de cazuri noi de infectare cu varianta virală Delta.

"Evoluția săptămânală a proporției cu varianta Delta din numărul total al cazurilor depistate cu varianta Delta din numărul total al cazurilor identificate cu variante virale de îngrijorare are un trend crescător, de la o valoare de 1,5% în saptamana 21, la peste 6,8% în săptămâna 29, deci o creștere de 5 ori a cazurilor confirmate cu varianta Delta în ultimele 8 săptămâni", a declarat, marți, medicul Valeriu Gheorghiță, într-o conferință de presă.

Președintele CNCAV a precizat și că 56% din procentul secvențierilor efectuate în România au avut ca rezultat varianta Delta, față săptămâna anterioară, când doar 33% dintre acestea au avut ca rezultat tulpina indiană.

28 de focare cu Delta

50% din cele 127 de cazuri de COVID-19 cu varianta Delta se află în 28 de focare, din care 22 familiale și 6 de colectivitate din 8 județe - Argeș, Bacău, Brașov, Dolj, Ilfov, Iași, Teleorman și municipiul București.

"42 de cazuri, adică 33%, nu au nicio legătură epidemiologică menționată, astfel că există o probabilitate foarte mare ca aceste cazuri să fie dobândite prin transmitere comunitară", a mai precizat Gheorghiță.

Varianta Delta a fost depistată în 15 județe, cele mai multe cazuri fiind în București - 31, în județul Argeș 23, în Ilfov 19 și în Bacău 17 cazuri.

Comenteaza