1,4 milioane de doze de vaccin expiră la finalul lunii august

1,4 milioane de doze de vaccin expiră la finalul lunii august

Vicepreședintele CNCAV, Andrei Baciu, a afirmat că la finalul lunii august vor expira 1.400.000 de doze de vaccin anti-COVID.

41.000 de doze de la Astra Zeneca sunt în carantină, urmând ca firma producătoare să transmită datele de stabilitate și dacă se are în vedere prelungirea perioadei de valabilitate sau nu, a precizat președintele CNCAV, Valeriu Gheorghiță, marți, într-o conferință de presă.

Întrebat dacă urmează să expire și alte doze, medicul Andrei Baciu, vicepreședinte CNCAV, a spus că luna viitoare ies din termenul de valabilitate 1,4 milioane doze.

"Sunt 1.400.000 de doze care expiră la sfârșitul lunii august - expiră doze în fiecare lună de la Astra Zeneca, dar și dozele de la Pfizer care sosesc au termen de valabilitate 4 luni, de exemplu. Este un ciclu de viață normal pentru toate vaccinurile, nu doar pentru cele care vin în România - de aici și importanța unui management eficient al stocurilor. Avem o inventariere foarte clară a loturilor, valabilitatea e în funcție de vaccin", a explicat medicul Andrei Baciu.

 

Comenteaza