16 milioane de euro de la CE, pentru descoperirea unui tratament COVID-19

16 milioane de euro de la CE, pentru descoperirea unui tratament COVID-19
| Foto: profimedia

Comisia Europeană alocă 15,7 milioane de euro pentru descoperirea unui tratament COVID-19. Finanţarea face parte din angajamentul în valoare de 1,4 miliarde de euro pe care Comisia l-a asumat pentru cercetare şi inovare în domeniul coronavirusului.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Instituţia europeană va sprijini financiar o reţea internaţională de cercetare clinică pentru tratamentul coronavirusului.

Comisia a anunţat încă de vineri că va sprijini cu suma de 15,7 milioane de euro o nouă iniţiativă ambiţioasă de cercetare intitulată EU-RESPONSE, care va institui o reţea de cercetare clinică pentru tratamentul noului coronavirus şi al altor boli infecţioase emergente, transmite Mediafax.

Finanţarea face parte din angajamentul în valoare de 1,4 miliarde de euro pe care Comisia l-a asumat pentru cercetare şi inovare în domeniul coronavirusului având drept scop dezvoltarea de vaccinuri, de noi tratamente şi de instrumente de diagnosticare menite să prevină răspândirea virusului

„EU-RESPONSE constituie un pas important în direcţia unor studii clinice intervenţionale paneuropene, care nu numai că se desfăşoară la scara de care avem nevoie pentru a evalua rapid tratamentele potenţiale, ci se şi pot adapta rapid pe măsură ce apar realităţi şi idei noi. Această reţea europeană de studii clinice intervenţionale îi va folosi în prezent Europei pentru a aborda problemele provocate de noul coronavirus şi ne va ajuta să ne pregătim pentru ameninţări viitoare, oferind viteză, amploare şi solidaritate”, a declarat comisarul Mariya Gabriel.

Consorţiul EU-RESPONSE, condus de Institutul Naţional Francez de Sănătate şi Cercetare Medicală (INSERM), reuneşte 21 de parteneri cu capacităţi de cercetare de renume mondial din 13 state membre ale UE şi din Norvegia, Elveţia şi Turcia. Proiectul se adaugă la portofoliul de acţiuni de cercetare şi inovare finanţate de UE şi completează politica şi activităţile în materie de sănătate publică pe care Comisia le coordonează cu statele membre.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza